Навіщо витрачати час на денну форму навчання в університеті? Для отримання диплому або все ж таки університет — це трохи про інше? Такі питання виникають, як у майбутніх абітурієнтів, так і в студентів, які вже навчаються. Тому пропоную дізнатися, що можна справді отримати від університетського досвіду, окрім постійних завдань, рефератів та курсових.

 

Соціалізація та нові знайомства

      Хоч університет — це спершу про навчання, але по-друге — це про людей, які в ньому навчаються. І таким чином студент потрапляє в оточення, де вже трохи легше знайти знайомих зі спільними інтересами, бо все ж таки вас вже щось об’єднує, якщо ви опинилися на одній спеціальності або в цьому університеті. Звичайно, в умовах дистанційного навчання соціалізація трохи не така, як завжди. Але все одно студентські чати потоку  або загальні спілкування в групах ніколи не пустують, й там можна поспілкуватися на будь-які теми та знайти нових знайомих. Крім того, навчання в університеті — це не тільки нові знайомі, друзі або можливість знайти другу половинку, а й певні ділові зв’язки, які вже можуть бути корисними в житті.

 

 

Самоорганізація

      На початку навчання може бути доволі складно організовувати свій час та усе встигати, але університет як раз дає можливість цьому навчитися. Дуже часто студенти відкладають все на останній момент, але одного разу можна просто не встигнути щось доробити або щось не буде працювати. Можливо прийдеться змінити свій погляд щодо самоорганізації. Завдяки певним невдачам можна вистроїти зручний для себе розпорядок дня та навчитися виконувати все вчасно, щоб дотримуватися дедлайнів. Ці скіли неодноразово знадобиться в житті.

 

Вміння говорити та відстоювати свої думки

      Насправді в університеті важливо саме вміти захистити свою роботу, а не просто гарно виконати. Таким чином можна навчитися швидко думати та аналізувати, щоб вдало відповісти на якесь «провокаційне» запитання або те, на яке можна не знати відповідь. Також прийдеться виступати перед публікою, що може бути складним для когось. Але з часом страхи проходять, й хвилювання зникає. Після такого університетського досвіду легше чітко і ясно висловлювати свої думки, публічно виступати та взаємодіяти з іншими, що як раз і є тими «софт-скіллами», які зараз так необхідні для майже будь-якої роботи.

 

 

Вміння знаходити вихід з будь-якої ситуації

      Студент — це людина універсальна, яка насправді може майже все, і іноді вміє знаходити вихід з нереальних, на перший погляд, ситуацій. Можна іноді майже не готуватися, але все одно скласти іспит, що є цілком нормальною практикою. Таким чином студенти навчаються думати й діяти швидко, та викручуватися з доволі складних ситуацій. Звичайно, це приходить не одразу, але значно допоможе в житті, бо ніхто не знає з якими завданнями доведеться зіштовхнутися та як прийдеться Їх вирішувати.

 

Емоції та враження

      Студентське життя — це про веселі й цікаві ситуації, проведення часу з друзями, що точно не дасть засумувати. Ви завжди знайдете чим зайнятися та з ким провести час, бо доволі багато ініціативних студентів, в яких є ідеї на будь-який момент. Бути активною людиною — це мати цікаве життя. 

 

 

      І на останок, варто сказати, що навчання в університеті — це не тільки знання, а й набуття корисних навичок соціального спілкування та вміння організувати своє навчання та роботу. А чим більш уваги приделяти спілкуванню з людьми в університеті, тим більшого успіху ми зможемо досягти.

 

Бажаю успіхів!

Вікторія Ярмоліч

 

Популярні статті

Читати далі