Добре знати синтаксис мови програмування, вміти писати правильний код на ходу та складати вдалий алгоритм — усе це мається на увазі під навичками вмілого програміста. Якщо ви ще новачок в програмуванні або хочете поліпшити свої уміння, то тут ви знайдете декілька порад для цього.

 

      Величезний обсяг пропонованої інформації для програмістів початківців гальмують швидкий старт отримання навичок «вмілого програміста». Тому пропоную вам, випробувану мною особисту добірку каналів і сайтів, які можуть бути корисними на цьому «тернистому» шляху.

 

 

Шаг №1: теорія

      Для того, щоб розібратися в синтаксисі і правилах будь-якої мови програмування треба, як говорять «розпочати з азів», із самого початку. Для цього прекрасно підходять книги або відео на ютубі, про що зараз і піде мова.

 

#SimpleCode

      Цей канал на ютубі містить дуже багато уроків по C++ і C#. Автор відеоуроків переходить від найпростіших речей до основних законів об'єктноорієнтованого програмування. Також видаються домашні завдання для самостійної практики.

 

Тимофій Хір’янов

      Канал Тимофія Хір’янова — лекції веселого викладача, який не просто знайомить слухача з алгоритмами на C, C++ і Python, а і занурює вас в цікаву атмосферу математики. Алгоритми служать хорошим інструментом для освоєння будь-якої мови програмування. Тимофій доступно пояснює роботу самого алгоритму, тому ви з легкістю зможете переписати алгоритм на будь-яку іншу мову.

 

      Це тільки два канали із загального освітнього контенту на ютубі для програмістів, звичайно, їх значно більше. Після того, як ви знайшли відповідний для вас канал, можна перейти до практики.

 

Шаг №2: практика

      Для відточування власних навичок прекрасно підходять сайти із завданнями. Розповім вам про один з них.

 

Codewars

- Цей сайт містить безліч завдань, відсортованих по різних темах і рівнях складності.

- Ви самі вибираєте, якою мовою програмування ви вирішуватимете завдання.

- Сайт автоматично робить перевірку вашого рішення, після чого ви зможете подивитися інші рішення того ж самого завдання і порівняти зі своїм.

- Кожне правильне рішення підвищує ваш рейтинг на сайті, а усі ваші рішення ви зможете подивитися у своєму профілі.

 

Шаг №3: довідникова інформація

      Якщо у вас виникають труднощі з використанням різних функцій, «синтаксичного цукру» мови програмування, ви можете знайти потрібну вам інформацію на різних тематичних сайтах.

 

Сайт METANIT

      METANIT присвячений різним мовам і технологіям програмування. Тут можна знайти:

- статті;

-  керівництва;

- навчальні матеріали й приклади.

      Інформація на сайті щільно розподілена по категоріях і главах, можна досконально вивчити будь-яку тему, що цікавить вас.

      Матеріали сайту постійно поповнюються IT- новинками та редагуються адміністраторами. Тому не варто турбуватися про неактуальність інформації.

 

 

      Інтернет — відкритий ресурс, тому для упевненого користувача немає нічого неможливого. Шукайте, дійте, практикуйтеся і вчіться.

 

Бажаємо продуктивної праці!

Марія Дузь

 

 

Популярні статті

Читати далі