Як не втратити бажання вивчати програмування та прискорити процес навчання? Пропонуємо вам 5 порад, як швидше навчитися програмувати. 

 

      Програмування — річ не зовсім легка, і кожен програміст знає це, як ніхто інший. У вивченні будь-якої мови програмування рано чи пізно стикаєшся з тим, що стає складно її вчити або просто втрачається мотивація. Що ж робити?

 

  1. Використовуємо практику

      Цей пункт не говорить про те, що теорія не важлива, проте іноді вивчення теорії не так дієво, як практика. Під час написання програми є можливість шукати відповіді в інтернеті, читати теорію щодо потрібних складових програми. Використовуючи знайдену інформацію, ви її неусвідомлено запам'ятовуєте. Але якщо ви читаєте книгу з програмування, а потім застосовуєте прочитану теорію, то ймовірність того, що щось запам'ятаєте, дуже маленька.

 

  1. Не бійтеся помилятися

     На помилках навчаються і компілятори нам у цьому допомагають. Помилки, як і в інших сферах життя, допомагають нам розвиватися та шукати інші відповіді. Іноді це може ввести в стан апатії й позбавити натхнення, тому важливо навчитися правильно ставитися до невдач. Майте на увазі, що якщо ви зрозуміли, що саме не виходить, то ви на вірному шляху у вивченні програмування.

 

 

  1. Вчитеся на прикладах 

      Всі знайомі з таким чудовим ресурсом, як Stack Overflow. На цьому сайті можна знайти будь-яку частину програми, яка вам потрібна. Але його не треба копіювати та просто вставляти у свою програму. Спробуйте в ньому розібратися і, можливо, навіть написати те саме, тільки у своїй інтерпретації. 

  1.  Запитуйте

      Прийміть той факт, що ставити запитання та просити допомоги — це не соромно, а  зберігає час та підказує, як робити правильно. Це не зробить вас дурним в очах інших, а характеризуватиме, як людину комунікабельну і винахідливу. Можна робити все самостійно і витрачати на це дуже багато часу, а можна попросити допомоги та написати частину коду в рази швидше та правильніше. Вибір за вами.

 

  1. Обирайте практику

      Те, що вчитися потрібно на практиці, ви вже, сподіваюся, засвоїли. Але практика може бути різною: самостійно вигадані завдання, завдання з підручників чи онлайн-курсів, які пропонують купу продуманих завдань. Наприклад, сайт Code Abbey, на якому можна знайти 200 завдань із програмування. Дуже важливо вибрати той спосіб, який вам подобається, і тоді можу гарантувати, що ви не кинете вивчення, бо це вас зацікавить. 

 

 

      Отже, якщо ви застосуєте ці поради, то можу точно сказати, що програмуванню ви навчитеся в рази швидше і при цьому не втратите свого ментального здоров'я.

 

 Успіхів в навчанні!

Альона Горбаньова

 

 

Популярні статті

Читати далі