В цій статті ми розглянемо три очікувані ігри 2022-го року, які обіцяють стати не просто цікавою розвагою для заняття вільного часу, але занурити нас у найрізноманітніші світи та пригоди настільки, що ще довго їхні сюжети не зможуть залишити думки.

 

     2021-й рік запам'ятався як не найпозитивніший для любителів ігор — постійні перенесення всіма очікуваних проєктів, численні недоліки в геймплеї та графіці, викликані поспішним релізом незакінчених робіт, безліч глюків...Проте пропонуємо до вашій увазі цікаві знахідки.

У чорному-чорному місті чорна-чорна людина...

 

 

     ... вперше не змогла вибратися. Хоч би які сценарії не переслідували Лігу Справедливості, жителів Готема або навіть всю планету, Бетмен завжди знаходив шлях перемогти зло та відновити зруйноване. Скільки б трагедій не гналися за Темним Лицарем, тріумф обволікав його непробивним щитом... до того самого дня, коли вибух будівлі прирік його на поразку. У світі Gotham Knights, де Брюса Уейна більше немає, комісар Гордон мертвий, а дворецького Альфреда Пенніуорта не можна побачити біля панелі управління, доля жителів найстрашнішого міста у світі залишається в руках чотирьох вихованців Бетмена — різних, упертих, що не вміють домовлятися один з одним. За ними по п'ятах слідує таємне суспільство, настільки жахливе, що усвідомлюється людьми лише як легенда, міф, учасниками якого вони моляться ніколи не стати. Питання лише в тому, кого насправді варто боятися мешканцям Готема більше — кровожерливого, жадібного та таємничого Суду Сов або підготовлених життєвими трагедіями запальних героїв, які у відчайдушних пошуках відповідей загибелі їхнього друга та наставника можуть вирішити перейти дозволені межі.

 

Привиди екранів

     

 

Апокаліпсис у Ghostwire: Tokyo повалився раптово: РАЗ! — і люди зникли один за одним... ДВА! — і темрява важкою завісою поглинула сонце... ТРИ! — і армія нечисті захопила місто. Щасливчиків, не забраних першою хвилею зникнень, переслідують примари, які прагнуть поглинути їхні душі; результати технічного прогресу обертаються проти нас, охоплені хаосом надприродної натури; група невідомих у масках женеться за нами, бажаючи отримати як зброю, адже лише нам, що грають за головного героя, доля надала шанс уникнути забуття... в обмін на злиття з пітьмою. Адже в даному хаосі, щоб врятувати Токіо і самих себе, нам доведеться стати саме тим, чого ми так боїмося — частиною зла, що так легко викорінила світ, що ми знали.

 

Treat Or Trick

   

 

 Майбутня гра Sommerville не одразу чіпляє око трейлерами — вона здається тихою, нудною, дещо моторошною, та все ж чимось той, що інтригує... доти, доки героїв мало не вбивають зловісні інопланетні машини, що з'являються наче з нізвідки. Наслідуючи підхід Limbo, Playdead та серії ігор Little Nightmares, Sommerville не збирається розмовляти з нами, гравцями, словами — гра хоче провести нас через зруйнований інопланетним вторгненням світ, анімацією показати історію сім'ї головних героїв, яка намагається вижити, і, може, навіть дозволити знайти собі союзників, які допоможуть відвоювати планету або, що ймовірніше, знайти землю обітовану, де не треба буде боятися агресії загарбників. А враховуючи ігри, створені автором Sommerville раніше, хочеться вірити, що ця гра стане такою ж незабутньою пригодою, повною загадок, головоломок і неймовірних сюжетних поворотів.

     Як стає ясніше з кожним днем, 2022-й рік планується не тільки як рік серіалів, але і як час безлічі нових ігор, що захоплюють, а, отже, і відкриття цікавих, раніше небачених світів. І для любителів чарівництва та фентезі, і для фанатів фантастики, і для шанувальників хорору та супергероїки – своя гра знайдеться майже для кожного, а, значить, нудьга залишиться у програші.

 

Олександра Іванова

 

 

 

Популярні статті

Читати далі