Чи не перша програма, з якою зустрічається студент після вступу до університету на IT- спеціальності — Visual Studio. Вона має багато можливостей, а після свого оновлення до VS 2022 їх стало ще більше. Пропонуємо ознайомитися з деякими з них.

 

64-бітна система

     Саме завдяки тому, що VS 2022 стала 64-розрядною, це оновлення вже прозвали наймасштабнішим за всю історію існування додатку. Це перший і, безумовно, важливий крок до розв'язання проблем з нестачею пам’яті, яка була найбільш вагомим недоліком VS. Тепер ми можемо створювати, відкривати, редагувати й запускати як завгодно великі проєкти й не перейматися про це.

 

Створення командних проєктів

     Тепер в «Live Share» (VS 2022) з’явиться інтегрований чат для бесід з колегами. Тож тепер ви можете не перейматися про постійний перехід між вкладками та узгодження коду між всією командою. Також, для спрощення роботи з вашими постійними співробітниками була впроваджена можливість користування одним і тим же посиланням для планування сумісних сеансів. Менше хаосу — більше роботи!

 

 

Нові технології

     З впровадженням «IntelliCode» та «Hot Reload» життя мільйонів розробників значно полегшиться. «IntelliCode» завершить написання рядка замість вас, що прискорить роботу у декілька разів, в той час, як «Hot Reload» надасть змогу редагувати ваші проекти C++ та .NET під час роботи, у більшості випадків, навіть не призупиняючи їх. Зізнаємося собі, хоч одного разу, але зупинка програми для її редагування дратувала кожного. У новій версії VS 2022 про цю проблему можна майже забути. Також у даному оновленні інтегрована підтримка Linux, Cmakeта WSL для роботи з кроссплатформенними програмами. Завдяки інтеграції WSL можна проводити тестування у Windows та Linux, щоб переконатися, що ваш додаток працює на обох платформах.

 

Дизайн

     Оновлення функціоналу і створення нових можливостей дійсно варте вашої уваги і поваги, однак інтерфейс також зазнав значних змін. Відтепер з перших рядків можна закохатися у шрифт Cascadia Code, який значно читабільніше за свого попередника. Змінилася і більшість значків: оновлення незначні, але завдяки йому у цілому вигляд шрифт став зовсім іншим.

 

 

     Звісно, це навіть не половина зі змін, про які ви маєте знати. Усі вони варті того, щоб ви їх спробували особисто, адже це справжній прорив у світі Visual Studio.

Аліна Тельнова

  

Популярні статті

Читати далі