Компанія Asus представила першу електростанцію під брендом ROG на виставці Computex, яка за дизайном нагадує легендарне зброю Тора, скандинавського бога грому та молнии, що має зовсім інші, але не менш корисні властивості. Чи стане ця новинка гідною альтернативою міфічному молоту?

 

«Той, хто тримає цей молот, якщо він достойний, матиме силу Тора».

Стен Лі (Всесвіт Marvel)

 

      Нещодавно видання Android Authority проінформувало про те, що компанія Asus, відома як один із топових виробників електроніки та комп'ютерної техніки в світі, представила першу електростанцію під брендом ASUS ROG на виставці Computex.

      Ця електростанція, що отримала назву ROG Mjolnir, оснащена ліхтариком, який придає їй вигляду молота Тора. 

 

 

      До речі, сучасні геймери вже зачекалися на появу цього приладу безперебійного живлення через те, що він одночасно може живити ігрові ноутбуки, монитори та периферійні пристрої. А ще електростанція має два порти USB Type-A та порти USB Type-C.

      Але якщо ви не геймери, ваше увагу можуть привернути такі можливості ASUS ROG MJOLNIR:

  • Пристрій має акумулятор LiFePO4 ємністю 768 Вт, який забезпечує живлення ПК потужністю 700 Вт протягом години. Для ноутбуків з потужністю менше 100 Вт години автономної роботи буде значно довшим. Ємність ROG Mjolnir перевищує ємність аналогічного пристрою Ecoflow River 2 Max із батареєю на 512 Вт·год.

  • Також ROG Mjolnir підтримує бездротову зарядку Qi 2.0, що дозволяє використовувати MagSafe для iPhone. Це робить її однією з перших електростанцій, сумісних з Qi 2.0.

  • Крім того, зручно, що пристрій підтримує заряджання USB-C до 100 Вт завдяки стандарту USB-PD.

      Акумулятор електростанції можна заряджати як від мережі змінного струму, так і від сонячної енергії. Хоча швидкість зарядки поки що не розкривається, аналітики вважають, що Asus запропонує годину зарядки від 0 до 80% за одну годину при використанні мережі. Не швидкість молнии, звісно, ​​але й так, нібито, неплохо. Інформації про термін служби аккумулятора компанія поки що не надала.

     Представник Asus також повідомив, що ROG Mjolnir, ймовірно, вийде у продаж на початку 2025 року. Інформація про ціну поки що невідома.

      Отже, якщо ви фанат всесвіту Marvel — діставайте свої червоні плащі, відпускайте довгі волосся і бороду та чекайте на легендарний молот Тора, що врятує нашу життя від постійної нестачі світла. За Асґард, друзі мої!

 

Тетяна Лантінова

 

 

Популярні статті

Читати далі