Якщо ви любитель кінематографа про середньовіччя або вам припав до душі серіал «Гра престолів», вас не залишить байдужим його приквел «Дім дракона».

 

Про що серіал?

      Так само як і серіал «Гра престолів», заснований на циклі романів Джорджа Р.Р. Мартина «Пісня льоду й полум'я», «Дім дракона» знятий по книзі «Вогонь і кров» того ж автора. Події у серіалі охоплюють усі три століття правління династії Таргарієнів, приблизно за 170 років до «Гри престолів».

      Дії серіалу відбуваються на вигаданому континенті Вестерос, де йде громадянська війна за трон під назвою «Танець драконів». Привидом же є боротьба між двома гілками дому Таргарієнів. Через хворобу короля Візеріса I, права на трон можуть перейти або до старшої доньки від першого шлюбу, або до сина від другого шлюбу, які підтримуються різними партіями.

 

 

Що особливого в серіалі?

      У війні, що відбувається в серіалі, візьмуть участь дракони — особливість дому Таргарієнів. Відомо, що покажуть аж 17 драконів, кожен з яких наділений унікальною зовнішністю і характером.

      Ті, хто дивився «Гру престолів», зможуть по-справжньому оцінити передумови до подій «майбутнього», побачити різні предмети, які вже були знайомі глядачам.

      Як і в «Грі престолів», в серіалі «Дім дракона» з’являються серйозні питання про становище жінок і сексуальних меншин в суспільстві, про громадянську війну й армію, про сімейні стосунки та дружбу.

 

 

Хто ж такі Таргарієни?

      У світі франшизи «Пісня льоду й полум'я» Таргарієни — древній рід, вимушений бігти зі своєї батьківщини Валірії у Вестерос через катаклізм виверження вулканів. Ейгон і його сестри Висенья і Рейніс завоювали Вестерос, при цьому об'єднали королівства, що ворогували. А у Таргарієнів багато ворогів і серед тих, хто мав владу раніше і тих, кому минулий порядок речей подобався більше. Проте цей рід зберігає владу завдяки тому, що здатні керувати драконами.

 

У який день тижня виходять нові серії?

      Нові серії серіалу «Дім дракона» виходять щопонеділка. Їх можна легко знайти в українському/російському озвученні.

 

Успіх серіалу

      За дві доби перша серія серіалу «Дім дракона» набрала 10 мільйонів переглядів. По закінченню тижня кількість переглядів перевищила 25 мільйонів. У цьому рейтингу підсумовані перегляди ефірної прем'єри, потокового мовлення й повтори.

      Ці показники старту серіалу стали рекордними для «HBO», проте до загальних середніх показників «Гри престолів» — ще далеко. Але є передчуття, що серіал «Дім дракона» поповнить коло шанувальників.

      З першої серії «Дім дракона» приковує до себе глядача і залишає в томливому очікуванні до появи наступних епізодів. Історія, що захоплює, з родзинкою у вигляді драконів — це те, чого так бракувало з виходу останній серії «Гри престолів». Ось чому нікого не здивувало те, що «Дім дракона» продовжили на другий сезон.

      Епічні битви та яскрава гра акторів серіалу вражають й даруют піднесений настрій, який буде відмінним доповненням початку осені й навчального року.

 

 

Бажаємо вам приємного перегляду!

Марія Дузь

 

 

 

Популярні статті

Читати далі