Думаю кожен чув про донорство крові, та про як складно зібратися з духом, як боляче та довго, і ще безліч міфів, які не мають нічого спільного з сучасною донацією. Тепер ти не тільки рятуєш чиєсь життя, а й отримуєш профіт.

 

Так які сумніви виникають? Можливо ви маєте наступні думки?

 

1. Донорів і без мене вистачить.

      І отримаєте негативну відповідь. Тільки 5% з тих хто може здати кров – роблять це, а 70% роблять це лише один раз в житті. За стандартом ВООЗ, Україна потребувала 33 донори на 1000 населення ще в мирний час, але мали всього 12, втричі менше.

 

2. Але ж потребують лише рідкісні групи крові.

      «Ні», — скажу я вам. Якщо мислити логічно, то чим більше людей з N-ою групою крові, тим більше донорів потрібно.

 

3. Це дуже боляче й довго. А якщо я щось підхоплю?

      Ні й, ні. Дискомфорт може бути присутній, через невелику голку, але донація займає приблизно 10 хвилин. Чи довго це, вирішувати тобі. Це настільки ж небезпечно, як здавати кров на аналізи. Під час процедури використовується одноразовий стерильний інструмент, тож твоя кров не контактує з кров’ю інших людей.

 

4. Та чи достатньо у мене крові?

      У твоєму тілі 4-5 літрів крові. Під час кровоздавання беруть 450 мл — 8%, які відновлюються протягом 72 годин.

      Отже, міфи зруйновано. Настав час розповісти про плюшки, чи ще не зовсім. Перевіримо декілька пунктів, для розуміння чи допустять тебе до здавання крові.

  • Отож, бо тобі 18+ та твоя вага >50 кг? Чудово!
  • Та перевір, що у тебе немає протипоказань. Список абсолютних (СНІД, туберкульоз та інші) та тимчасових (пірсинг, тату, операції – обмежують тебе на 6-12 місяців) переглянь за посиланнями : https://www.donor.ua/pages/4 та https://www.donor.ua/pages/5.

      Ти ідеальний кандидат, вітаю!

Плюшки

1. І твій перший бонус — безплатний аналіз крові, лікарі будуть слідкувати за твоїм станом та станом твоєї крові, а в разі чого повідомляти про проблеми. А сама донація запобігає виникненню тромбозу.

      Не цікаво? Можливо другий бонус тебе зацікавить більше.

 

 

2. Біофарма Плазма пропонує тобі грошову компенсацію у розмірі від 278 грн або сертифікат у Сільпо на суму 100 грн у разі безоплатної здачі плазми — це такий компонент крові, його збір займає приблизно 40 хвилин, а процедура не відрізняється від збору крові.

3. І продовжуючи тему безоплатного донорства зазначу, що ви отримаєте можливість стати почесним або навіть заслуженим донором України.

4. Також вам пропонують додатковий вихідний, як в день донації, так і на наступний, за вашим бажанням.

5. Також вам пропонують додатковий вихідний, як в день донації, так і на наступний, за вашим бажанням.

6. А на їх сторінці в інстаграм проходять різноманітні акції та розіграші. Наприклад, сертифікат на 200 грн на послуги манікюру або 20% знижки на каву. Усі подробиці за посиланням : https://instagram.com/biopharmaplasma?igshid=YmMyMTA2M2Y=.

 

 

7. Мало? Тоді волонтерська організація «Агенти крові» пропонує вам Uber до центру донації та назад або смачний круасан та кава від їх партнерів.

8. Полюбляєте кіно та серіали? Онлайн кінотеатр Megogo дарує вам тиждень Максимальної підписки. Актуальна інформація за посиланням : https://instagram.com/blood_agents_ua?igshid=YmMyMTA2M2Y=.

      А головне – це розуміння, що ми всі однієї крові і можливо саме твоя крапля вирішальна.

 

Цехмістренко Катерина

 

Популярні статті

Читати далі