Добірка буде корисною як для новачків у сфері дизайну, так і для досвідчених дизайнерів, адже на вас чекає великий список безкоштовних сервісів, які значно спрощують роботу з графікою.

 

      Кожному рано чи пізно доводиться складати резюме, робити презентації або просто виникає бажання зайнятися дизайном, але не завжди зрозуміло, з чого почати, в яких програмах працювати, де шукати картинки, іконки та шрифти.

 

 

 Програми

- Canva й Snappa.

      Ідеально для новачків — велика кількість готових шаблонів резюме, логотипів, презентацій і особливо макетів постів для соцмереж.
      Часткова можливість роботи з векторною графікою, безліч безкоштовних стікерів, фонів, фотографій і шрифтів.
      З мінусів — немає повноцінної роботи з шарами та можливості створювати складні векторні об'єкти.

 

- Microsoft PowerPointWord.

      Гідні згадки додатки, тому що в них теж можна працювати з об’єктами, обробляти фотографії та створювати красиві документи, але повноцінної роботи з графікою тут немає.

 

- Figma.

      Більш професійний додаток, його часто використовують вебдизайнери. Зручна робота з шарами, об'єктами, вирівнюванням, достатній функціонал для векторної графіки (можна створювати будь-які фігури, додавати градієнти, тіні, розмиття).
      Немає готових стікерів і шаблонів, але їх можна легко додати з інтернету або завантажити плагіни з готовими картинками та іншим функціоналом.

 

- AdobeIllustrator.

      Новачкам буде освоїти важкувато — застосунок все ж розрахований на професіоналів. Великий вибір пензлів, ефектів, інструментів і комбінацій, повноцінна робота з графікою.

 

 

Сервіси з картинками

      Стокові фотографії з топів гугла вже давно використовувалися практично всіма, а де шукати картинки з прозорим фоном — взагалі мало хто знає. Усе, що необхідно на цих сервісах, — ввести ключове слово англійською й отримати сотні картинок за темою. Поділ за групами умовний, на багатьох сайтах можна знайти все зі списку груп.

 

Фотографії:

stocksnap.io
unsplash.com
pexels.com (плюс відео)
pixabay.com
pinterest.com

 

Картинки з прозорим фоном:

hiclipart.com
klipartz.com

 

 Векторні ілюстрації (наприклад, чоловічки з кольорових фігур):

freepik.com
undraw.co/illustrations
illlustrations.co
shutterstock.com/vectors
vector4free.com
vexels.com/silhouette-vectors

 

 

Шрифти

fonts.google.com
-
 fontstorage.com

 

Сервіси з іконками

      Ідеально підходять для візуалізації описаних у тексті речей. Їх додають у додатки, на сайти та в презентації — про одразу зрозуміло, про що йдеться:
iconfinder.com
flaticon.com
dryicons.com

 

 

Сервіси, що полегшують життя

- method.ac — для тих, хто вчиться дизайну: тут в ігровому форматі можна потренуватися працювати з кривими Безьє, пропорціями та кольорами.

- unscreen.com — прибирає задній фон із відео або gif. Предмет має перебувати на контрастному тлі, інакше сервіс може працювати некоректно.

- imgonline.com — різні сервіси на одному сайті: знайти основні кольори картинки, перетворити на живопис, зробити фото з безлічі картинок, виділити один колір на фото.

- drawsvg.org — теж добірка сервісів: конвертери різних форматів, генератор мемів, редактор векторної графіки та багато іншого.

- blush.design — раджу. Суперський конструктор для створення своїх ілюстрацій і векторних персонажів у різних стилях, також можна поставити як плагін для Figma

getwaves.io — генерує векторне зображення хвилі, «міста» або «гір» на половину екрана, що є популярним елементом у презентаціях.

- blobmaker.app — генерує векторні форми, схожі на плями на корові чи жирафі.

- svgbackgrounds.com — класна добірка векторних фонів-патернів і градієнтів.

- coolbackgrounds.io — ще фонові геометричні зображення, деякі з анімацією.

- heropatterns.com — Дуже. Багато. Патернів.

- csspoints.com — готові анімовані картинки та частини сайтів для веброзробки.

- svgator.com — простий сервіс для анімації своїх векторних картинок.

- colorhunt.co — величезна добірка палітр кольорів, що поєднуються між собою.

      Під час створення будь-якої графіки важливо не забувати про додаткові елементи, чи то фотографія, чи то просто кольорова фігура. Вони розбавляють загальний нудний план і роблять будь-який продукт незабутнім у позитивному сенсі. Не забудьте зберегти собі цю добірку, адже ніколи не можна знати напевно, де і який сервіс може стати в пригоді.

 

Натхнення вам і креативу.

Рита Казьміна

 

Популярні статті

Читати далі