Якщо в останній час ти замислювався щодо новеньких та цікавих проєктів у світі додатків на телефон у 2024 році, то ця стаття для тебе. Але мова не про ігри та браузери, а про справжніх переможців 2023 р.. Оцінка додатків зазначена станом на лютий 2024 року в Google Play.

 

 

      Соцмедійний застосунок TikTok (4.1) та соцмережі Instagram (4.0) й Facebook (3.6) упродовж всього 2023 року «тримали планку» та отримували найбільшу популярність за аналізом в Google Play. Ні для кого не секрет чому: хоча б один із цих додатків точно встановлений на твоєму телефоні.

      Саме завдяки таким мережам можна згаяти час, поспілкуватися, розвинутися або стати популярним. Цікаво, чи зможе якась інша мережа у новому році «перестрибнути» наведених титанів зі списку?

 

Послуги

      Тим часом «Нова пошта» (3.7), а точніше, її додаток тримає свою позицію в аналізі найпопулярніших додатків як в App Store, так і в Google Play на 7 та 6 місті відповідно.

      Подібне «зацифрування» послуг зазнало стрімкого зросту попиту майже в кожній сфері вже протягом 5 років. Це і банки, і документи, і поліклініки, і магазини тощо. Майже все, що нас оточує, ми можемо використати у телефоні. Проте, конкретно мені не вистачає онлайн-версії картки Харків’янина. А як щодо тебе, читачу?

 

Месенджери

      Я впевнена, що Телеграм (3.9) повністю заслуговує першого місця серед месенджерів. Зручність, можливості, дизайн — усе це про нього. До речі, це єдиний відомий мені додаток, який продовжує працювати, навіть коли в мене не вистачає пам’яті на використання інших програм (навіть системних).


      Наведений месенджер славиться своїм неперевершеним захистом даних. Проте, нещодавно з'явився конкурент, який може подарувати користувачу бажану анонімність — Signal (4.7). Він схожий на Телеграм своїм функціоналом, але при цьому має свою спеціальну систему шифрування повідомлень: навіть сервери, що передають їх, не можуть отримати доступ до даних.

 

 

Освіта

  • Окрім усім відомого додатка для вивчення іноземних мов Duolingo (4.8), існує безліч інших програмних засобів для покращення знань з різних галузей.
  • Quizlet (4.7) допомагає розв’язати проблему із запам’ятовуванням матеріалу: програма складається зі створення або використання готових наборів карток із визначенням термінів, картинок або формул.
  • Цікавою заміною комп'ютерних симуляторів, таких як Multisim, може бути PROTO (4.4).
    Цей симулятор електросхем під час моделювання допомагає перевіряти напруги, струми та багато інших змінних.
  • Таким собі, «Duolingo для програмування» можна назвати Programming Hero: coding fun (4.5).
    Тут ти можеш практикувати свої знання, а також вивчати мови програмування Python, HTML, CSS, JavaScript тощо. Найцікавіше, що існує конкуренція між студентами у вигляді рейтингу, а
    після навчання ти можеш отримати реальний сертифікат.

 

 

Здоров’я

  • Якщо у тебе є норма таблеток або вітамінів на тиждень, а виставляти нагадування через будильник вже набридли, тобі допоможе MyTherapy Pill Reminder (4.8), який інформує користувача про час прийняття лікарських засобів.
  • Трекер «Кидаємо залежності» (4.9) може допомогти тобі усунути небажані звички: ти можеш обрати будь-що та налаштувати час на досягнення цілі, а в додатку відображатиметься кількість спроб та рекордний час.

 

 

      Звісно, існує ще безліч цікавих програмних засобів, які можуть допомогти тобі у різних частинах твого дня: чи під час навчання, оплати комунальних послуг або спілкування з друзями. Проте, програмна інженерія продовжує розвиватись, як і попит на різноманітні буденні додатки, тому ніколи не пізно створити щось своє, що допоможе мільйонам людей.

 

GOOD LUCK!

Марія Замета

 

Популярні статті

Читати далі