Як набути тих навичок, що вам потрібні? Як навчатися у спеціалісті світового рівня? І чи можна зробити це безкоштовно?  

 

      На всі три питання для студентів ХНУРЕ є відповідь: платформа Udemy. Як ще можна скористатися співпрацею платформи з МОН України і безкоштовно отримати доступ до кращих онлайн-курсів в інтернеті, читайте у цій статті. 

 

 

 

Що таке та Udemy? 

      Udemy — це платформа онлайн-курсів. Вона орієнтується на надання студентам насамперед практичних навичок, тому що має багато клієнтів серед бізнесів. 

      Платформою Udemy Business користуються компанії зі світовим імʼям — зі списку Fortune 100 більш ніж половина навчають там власних спеціалістів.  

      Послуги коштують від 30 доларів на місяць. Проте студентам ХНУРЕ є шанс отримати їх безкоштовно.  

      З Udemy співпрацює МОН України. Платформа надає доступ до своїх курсів студентам українських вишів, і насамперед ХНУРЕ 

      По завершенню вони надають сертифікати, які можна додати до резюме чи показати викладачам, щоб отримати додаткові бали.  

 

Та як же отримати доступ до Udemy?

      Напишіть Віктору Івановичу Кауку на пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Чемно скажіть, що ви студент ХНУРЕ, з якої ви групи, і що хотіли б отримати доступ до Udemy Business.

 

 

      Після цього Віктор Іванович надасть доступ до акаунту в Udemy Business, зареєстрованого на вашу пошту @nure.ua. Домен МОН в Udemy Business це https://ua.udemy.com, там і будуть знаходитися курси.  

      Якщо ви встановите  на тому акаунті пароль, ви зможете завантажити Udemy Business також на телефон чи планшет, і слухати лекції будь-де. Там лекції можна завантажити, щоб дивитися їх навіть без інтернету.

 

Що вивчати на Udemy?

      З власного досвіду можу сказати, що на Udemy курси пропрацьовані краще, ніж на Coursera — вони більш обʼємні, теорія більш ґрунтовна, практика краще. Деякі доганяють по якості університетські курси.  

      Вибір доволі широкий — просто очі розбігаються, якщо чесно. Ось тільки кілька варіантів. 

 

One Week Python

 

 

      Python наразі — найпопулярніша мова у світі. На ньому пишуть фахівці з Data Science, і на ньому ж написані бібліотеки для машинного навчання і користування нейромережами. 

      Щоби засвоїти базу цієї мови та відкрити собі двері до подальшого навчання, пройдіть One Week Python

 

The Complete 2024 Web Development Bootcamp

 

 

      Одна з переваг Udemy: на ній викладають довгі й змістовні курси. Цей повний курс розробки, найкращий по оцінках серед студентів — один із таких.

      HTML, CSS, Javascript, Node.js, React, PostgreSQL, Web3 — у цьому курсі є все, що потрібно, щоби стати фуллстак-розробником вебзастосунків. Побудувавши 16 проєктів, ви створите власне портфоліо і зможете подаватися на посади джуніорів. 

 

      Посилання на курс ось тут

 

Python for Data Science and Machine Learning bootcamp 

       Data Science та машинне навчання — це одні з найголовніших сфер застосування Python. І ви можете долучитися до неї. Цей курс дасть розуміння про спеціалізовані бібліотеки:  NumPy, Pandas, Seaborn, Matplotlib, Plotly, Scikit-Learn, Tensorflow і концепції машинного навчання. 

      Курс можна пройти ось тут

 

      Загалом на платформі понад двісті тисяч курсів. Я навіть знаходив курси програмування на асемблері. Тож ви зможете обрати те, що вам потрібно.

 

      Використовуйте можливість і беріть ті знання, що вам потрібні. 

 

Іван Синенко

 

 

Популярні статті

Читати далі