У стінах ХНУРЕ жоден студент ніколи не буде кинутий напризволяще, з якими б труднощами він не зіткнувся. Сьогодні розповімо вам про Студентський сенат ХНУРЕ і чому він такий важливий для кожного нашого студента. 

 

Як завжди розкриваємо поняття…

      Студентський сенат — орган студентського самоврядування нашого університету. Самоврядування – це право та можливість студентів розв'язувати питання їх навчання та інтересів, а також брати участь в управлінні університетом.

      Якщо у когось у школі була мерія чи будь-яке інше учнівське самоврядування, той уже точно зрозумів, до чого мають зводитися функції сенату. І, якщо раптом на секунду ви могли розчаруватися, згадуючи минулий невдалий досвід, то ми негайно поспішаємо вас переконувати.

      Студентський сенат ХНУРЕ — це не пустощі, а орган з реальними важелями впливу та можливостями покращення вашого майбутнього чи справжнього студентського життя. А якщо не вірите, то вам кілька залізних аргументів.

 

 

По-перше…

      Студентський сенат — це борець за добро і справедливість, що бореться, щоправда, не заради "Місяця", а за ваші права. Так вийшло, що саме цей орган є головним мостом-посередником між студентами та адміністрацією університету. Будь-які суперечки, які можуть виникнути між вами, іншим студентом, викладачем, деканатом або навіть вахтеркою в гуртожитку, однозначно вирішаться, якщо ви звернетеся до сенату за допомогою.

      Ось, наприклад, почали ви вчитися в університеті, і якось так зійшлися зірки, що наприкінці семестру ваша навчальна діяльність майже зовсім "загнулася". Звичайно, знадобляться "хвостовки". І, якщо раптом станеться таке, що вам не захочуть їх підписувати, готуючи до швидкого відрахування, знайте: хлопці з сенату, як ревні правоохоронці, підуть і розв'яжуть цю проблему. 

      Тому пам'ятайте: у будь-якій незрозумілій ситуації звертайтеся до Студентського Сенату. Вам неодмінно допоможуть.

      Щоправда, якщо ви раптом опинитеся злісним прогульником і неробою, сенат буде одним із перших, хто підпише папери про ваше відрахування. Так що краще по тонкому льоду не ходіть і не творіть причин вас відраховувати.

 

По-друге…

      Сенат проводить дуже, я «підкреслюю» це слово, ДУЖЕ багато крутих заходів, квестів та зустрічей. Мабуть, найяскравіший приклад, з яким багато хто з вас зіштовхнеться в майбутньому — це Zip-quest. Що це таке? Обов'язково розповімо у наступних статтях. 

      Іншим яскравим заходом, який проводить Студентський cенат спільно зі Студентським профкомом, є "Mr&Mrs NURE". І якщо ви очікуєте широкого розмаху та видовищності, то отримаєте все це, збільшене ще кілька разів. 

      Всеосяжний кастинг, шоу, фотосесії, фінал у кращому клубі міста та суперські подарунки для переможців — для цього сенат не пошкодує своїх сил.

  

По-третє…

      Мабуть, найважливіший пункт для тих абітурієнтів, які збираються проводити найкращі роки свого життя у чудовому місці під назвою гуртожиток. Це місто за час навчання стане для вас майже будинком рідним, де, звичайно ж, іноді можуть виникати питання і ситуації, які потрібно буде розв'язувати.  

      Якщо раптом ваші сусіди виявляться "відривними" меломанами або таємними рятівниками тарганів на кухні, якщо вам здасться, що над умивальниками не вистачає дзеркал, а в коридорі лампочок, то здогадалися вже до кого ви можете звернутися? Звичайно ж, у Студентський сенат, де є цілий підрозділ, який займається виключно питаннями гуртожитку. 

 

І ось, підбиваючи підсумки…

      Що ще можна сказати про Студентський сенат? Насправді ще багато чого, адже робота сенату перерахованою діяльністю зовсім і не обмежується. Це орган самоврядування, покликаний допомогти кожному студенту зробити його університетське життя не просто трішки, а значно кращим. Головною особливістю сенату є його демократичність та вибірковість. Так, так. Ми, студенти, самі обираємо таких самих студентів, які готові постояти не лише за свої, а й за чужі права.

Якщо ви саме така людина, то ось вам план дій:

  • вступити до ХНУРЕ
  • вступити до Студентського сенату
  • творити добро та справедливість у всьому університеті. 

Упевнені, у вас, молоді абітурієнти, це вийде блискуче!

 

Каріна Темчур

 

 

Популярні статті

Читати далі