В колективі студентів завжди знайдеться декілька особливих персонажів, які мають своєрідні риси характеру. Хто вони такі? Розглянемо кожен тип, і можливо, ти впізнаєш серед них себе чи декого з одногрупників.

 

      Всі студенти різні, але є особливості притаманні більшості молодих людей, що навчаються у виші. Типовий студент — веселий, оптимістичний, розумний, винахідливий, товариський. Він в міру навчається, в міру розважається і через чотири роки з багажем знань, чистою совістю і легким серцем отримує свій заслужений диплом.

 

Суперзірка

      Завжди активний та самовпевнений, ніколи не виглядає стомленим та стурбованим. Навіть під час сесії тримається  спокійно, хоча і не обтяжує себе сумлінним навчанням. Заліки та іспити складає добре та відмінно. Здається, що навчання дається йому занадто легко.

      На кожній лекції намагається привернути до себе увагу — ставить питання викладачу та сам з готовністю відповідає на зустрічні, уточнює безліч моментів, вступає в довгі «наукові» дискусії, навіть якщо не дуже розбирається в темі. Такий студент зазвичай подобається лекторам, але одногрупників дратує, бо його вважають «вискочкою». Він приймає учать у багатьох вишівських активностях, де намагається домінувати.

      Насправді студент такого типу приносить чималу користь усій групі. Цей «розумник» відтягає на себе увагу викладача, збиває його з думки, своїми питаннями тягне час до кінця пари, що рятує одногрупників, які не підготувалися.

 

  

 

Найрозумніший

      Людина — «я все знаю». Має дуже великий інтелектуальний потенціал, бере участь в олімпіадах, наукових конференціях, семінарах. Це — улюбленець викладачів. Його знання набагато глибші, ніж в інших студентів, бо він читає додаткову літературу, уважно слухає кожну лекцію, а потім довго розмірковує над вивченим матеріалом. Всі іспити складає автоматом.

      Він повністю занурений в навчання, тому може не знати елементарних  побутових речей, які добре відомі іншим студентам. Думка про те, що можна прогуляти пару чи списати на іспиті, навіть не приходить йому у голову.

      Це дуже хороший вид. Він охоче допомагає одногрупникам з навчанням, дає списати, ділиться конспектами. Його поважають та вважають трохи дивакуватим. Зазвичай в компанії він поводиться тихо. Та якщо мова заходить про щось наукове, тут у нього прокидаються неабиякі ораторські здібності.

 

 

Енерджайзер

      Примудряється добре вчитися, працювати, займатися спортом, брати участь в університетських заходах, студентських тусовках. Невідомо, коли він встигає їсти та спати, але він завжди в хорошому настрої. Доки ти лежиш на дивані, намагаючись перемогти прокрастинацію, він вже дописує курсач та біжить на побачення.

      Він  одним з перших знаходить роботу за спеціальністю та швидко просувається по кар’єрній драбині. Чудово ладить з одногрупниками. Викладачі теж ставляться до нього добре.

 

 

Підлиза

      Занадто ввічливий та люб’язний. Заради вигоди намагається подобатися всім  викладачам, стати улюбленцем, щоб отримати поблажливість під час сесії. На лекціях та практичних сідає в перших рядах. Удає, що саме цей предмет для нього найбільш важливий. Ніколи не сперечається з викладачами.

      На іспитах не женеться за високими балами, його може задовольнити будь-який позитивний результат (вчиться він не дуже добре). В колективі уживається погано, бо всі розуміють, що перед ними лицемір. Намагається водити дружбу зі старостою, профоргом та іншим студентським «начальством».

 

 

Зубрилка

      Йому притаманна маніакальна пристрасть вчити напам’ять все підряд. Він завжди готується до практичних, відвідує всі лекції. В спілкуванні нудний та нецікавий, бо окрім навчання не має ніяких інших уподобань. Ніколи не буває лідером групи. Однокурсники цікавляться його персоною виключно у період сесії, тому що він  має конспекти всіх лекцій. Та він ніколи не ділиться своїм «надбанням».

      Незалік чи низький бал на іспиті для нього — кінець світу. Він часто повторює: «Я нічого не знаю», та робить перелякану гримасу. Він багато вчить, але креативності не проявляє. Питання зі суміжної галузі здатні загнати його в глухий кут. В нього добрі стосунки з викладачами, та не всі преподи цінують таких студентів, віддаючи перевагу творчим особистостям, які мають не дуже поступливий характер, але відрізняються гострим розумом.

 

 

Серед твоїх одногрупників знайдуться інші цікаві персонажі:

  • Веселун — в нього завжди є в запасі жарт, щоб підняти настрій.
  • Хронічний халявник — протягом семестру прогулює лекції, тому під час сесії йому несолодко. На іспитах покладається виключно на вдачу (тому зазвичай йде на перескладання). В нього неабияк прокачаний скіл «проникливості».
  • Біла ворона — інтроверт, який сторониться одногрупників та завжди «на своїй хвилі».

      Ми різні, але головне, щоб у нашому колективі панувала дружня атмосфера. Адже на чотири роки ми об’єднані однією ціллю — здобути вищу освіту, і саме серед одногрупників можна знайти друзів на все життя.

 

Зі святом студенти! Gaudeamusigitur!

Дар'я Кутана

Популярні статті

Читати далі