Чи знали ви, що гарне знання мови часто визначається розумінням жартів? Тож, якщо ви хочете і повеселитися, і провести час з користю, то треба звернути увагу саме на стендап. У чому ж користь? 

 

  1. Швидка розмова допоможе прокачати ваш Listening.

      Вивчати англійську по фільмах — спосіб більш розповсюджений, й це теж може бути ефективно, але у більшості випадків актори говорять повільно й можна «бездумно» дивитись в субтитри, наче легко все розуміючи.

      Проте коміки говорять швидко, та їх інтонація та жестикуляція часто не менш важлива, ніж текст. Тому постійно дивитись в субтитри під час стендапу, полегшуючи собі життя не обов'язково. Дуже важливо, щоб мозок пристосувався швидко розбиратися саме з почутим.

 

 

  1. Акцент — легко!

      Ті, хто дивляться фільми та серіали англійською часто говорять про те, що деякі акценти «неможливо» зрозуміти. Все через те, що для розпізнавання потрібно вже більше, ніж просто знання мови, потрібен досвід.

      Слухаючи шоу комедіанта, розуміти вимову стає набагато простіше. Пристосуватися до незвичної манери мовлення можна навіть за десять хвилин. Це дуже зручно та більш практично, ніж, наприклад, дивитись багато інтерв'ю або фільмів, де актор з потрібним акцентом може з'явитися всього на декілька хвилин, що, звісно, не допоможе прокачати розуміння.

 

  1. Лексика.

      Сленг, фразові дієслова, специфічні вирази — це тільки невелика частина з того, що так часто зустрічається в житті та майже ніколи не потрапляє в підручники. Це є в стендап-виступах, тому в такий спосіб можна прокачати свою лексику. А чим більший у нас словниковий запас, тим жвавіший наш «speaking», це дуже цінується.

 

  1. Різноманіття.

      В Україні розвиток формату «stand-up comedy» тільки починається, але в США та Великобританії у цьому напрямку вже не перше десятиліття працюють багато діячів. Тому можна знайти виступ на будь-яку тематику: хтось через жарти говорить про політику, хтось про дитячі травми, знайомі усім повсякденні явища чи нудну роботу тощо. Також часто коміки жартують про суспільні явища та культуру саме їх країни — для особливо допитливих це справжній скарб.
Різноманіття, звісно ж, є і в подачі — хтось виступає перед повним залом глядачів протягом години, чийсь стендап — це серіал з чотирьох шоу по пів години, а хтось подає жарти через пісні, сидячи вдома під час карантину.

      Проте багато хто каже «Я не люблю британський/американський гумор», але як правило такі люди або просто не розуміють його, або натрапили не на той виступ.

      Будьте впевнені — стендап знайдеться для всіх охочих!

 

Ірина Теребій

Популярні статті

Читати далі