Останнім часом популярність гри «Genshin Impact» росте. В чому її особливість? Агей розбиратися! 

 

Що таке "Genshin Impact"?

      Це комп'ютерна гра з відкритим світом в жанрі action — RPG, що об'єднує елементи екшену і ролевих ігор, повністю розроблена під керівництвом китайської компанії miHoYo.

      У основі «Genshin Impact» лежить система «gacha» — «гача», система колекціонування та розвитку персонажів, які випадають з різною ймовірністю. Хоча цей термін «гача» в грі ще називають «молитвою», оскільки система дозволяє гравцям крутити внутрішньоігровий автомат, використовуючи певну кількість внутрішньоігрової валюти.

      Гра доступна безкоштовно для скачування, проте монетизується за допомогою внутрішньоігрового магазину, що використовує справжню валюту. «Genshin Impact»  підтримується на платформах PC, iOS, Android, PS4 і PS5.

      До речі, на розробку цієї гри пішло понад сто мільйонів доларів. Вона є найуспішнішим міжнародним продуктом в історії китайської індустрії.

 

Що можна побачити та почути?

      «Genshin Impact» приємно виглядає, має оригінальне озвучення на різних мовах і супроводжується гарною музикою. Відмінна риса гри – всесвіт, що вироблений до дрібниць. Багатий лор, іншими словами - історія вселеної гри, заснований на існуючих культурах і різних міфологіях. Усередині гри реалізована безліч національних культур.

      Тейват — світ, в якому розвиваються основні події гри. Тут в гармонії існують сім елементів. Архонт — це бог з високим рівнем контролю над одним з елементів. У кожного архонта також є регіон в Тейвате.

      Світ гри «Genshin Impact» на перший погляд здається досить заплутаним, але водночас дуже забирущий. Ми спробуємо в ньому розібратися.

 

 

Про сюжет гри

      Сюжет гри можна назвати простеньким, проте це не заважає повеселитися і отримати задоволення від проходження. У сюжеті поки що доступні тільки дві глави з восьми. Ми розглянемо початок гри.

      З перших секунд ми бачимо сутичку двох близнюків з невідомим божеством. У цей момент обирають персонажа, за якого гратимуть: чоловічого — на ім'я Итэр, або жіночого — Люмін. За сюжетом другий близнюк потрапляє в полон, а вибраний персонаж засинає. Наш вибір персонажа більше ні на що не впливає. Ігрового персонажа називають Мандрівником.

 

 

       Мандрівник зустрічає казкову істоту, на ім'я Паймон і розповідає їй свою історію. Після чого ми вирушаємо в дорогу, щоб і знайти втраченого близнюка. Паймон буде з нами упродовж усієї гри.

      Пошуки близнюка розпочинаються з вільного міста Мондштадт, де ми знайомимося вже з іншими персонажами гри. З розвитком сюжету зустрічаємо все більше героїв і відвідуємо нові локації.

 

Завдання в «Genshin Impact»

      У грі завдання діляться на чотири типи:

  1. Завдання Архонта розповідають історію персонажа, за якого ми граємо, паралельно досліджуємо Тейват.
    Сюжетні завдання складаються з декількох частин, що розкривають історію інших ігрових персонажів.
  2. Завдання Світу влаштовані як додаткові квесты в інших іграх цього жанру: можна отримати завдання після розмови з ігровими NPC, що населяють Тейват. Такі завдання позначаються знаком оклику на карті. За допомогою їх ми знайомимося з історією світу.
  3. Доручення - це щоденні завдання, за виконання яких можна отримати унікальні нагороди.

 

Чому у гри «Genshin Impact» велика фанбаза

      Гра зроблена в стилі «аніме», що може сподобатися далеко не кожній людині. Проте гра користується популярністю через опрацьованість вселеної, регулярних оновлень та харизматичних персонажів. Навіть людина, байдужа до графіки в цій грі, зможе знайти щось цікаве для себе із-за багатого вибору дій.

 

 

      У грі можна прокачувати рівень персонажа, його здібності, зброю й артефакти, перемагати різних босів, а ще — грати з друзями за допомогою мультиплеєра. У наступній статті ми розповімо детальніше про персонажів, геймплей та ігрові можливості.

 

Приємного знайомства з грою!

Марія Дузь

 

 

Популярні статті

Читати далі