Зараз займатися йогою на часі — не потребує особливих умов та й вплив безумовний. Зустрічайте добірку корисних інтернет-ресурсів, де ви можете дізнатися щось нове про мистецтво йоги чи удосконалити ваші знання!

 

«Найскладніше в йозі — це розстелити килимок».

 Б.К.С. Айенгар

 

 

Йога-допомога

      Саме у цьому нас переконує авторка ютуб-каналу, інструкторка з йоги і тілесна терапевтиня. На каналі ви можете знайти безліч комплексів вправ з йоги, дихальних практик і самомасажу, і усе це — з детальним поясненням техніки виконання вправ, щоб ні в якому разі не нашкодити вашому організму. Канал підійде для початківців і підготовлених шанувальників йоги, виконувати вправи зможе чи не кожен, а якщо для певних комплексів будуть протипоказання — інструктор обов’язково про це попередить (стосовно таких нюансів йоги існують й окремі відео, які багато кому виявляться корисними).

 

Йога з Оксаною Таран

      Провідною темою каналу, безперечно, є йога. Тут ви знайдете комплекси вправ, здебільшого для підготовлених спортсменів, і дихальні практики, а також чимало відеорозповідей про особистий досвід авторів каналу, у тому числі про практики з всесвітньовідомими інструкторами. Цей канал і відеопрактики дихання, що допомагають пережити емоції й впоратися з ними, стали моїм особистим відкриттям і «паличкою-виручалочкою» під час стресових ситуацій, що сталися з кожним з нас у 2022 році.

      Але слід зазначити, що канал охоплює куди більш глобальні теми, ніж просто йога. Це ще й медитації, мотивація і секрети продуктивності, різні експерименти у харчуванні й, найголовніше, — тема здоров’я. До речі, хоча й назва каналу знайомить нас тільки з одним блогером, з неймовірною жінкою — Оксаною Таран, на каналі частенько з’являється ще один інструктор — Максим Гук. Подейкують, його відео конспектують і розбирають на цитати!

 

Йога українською

      Канал Сабіни, сертифікованого викладача з йоги, з’явився зовсім нещодавно, але вже починає стрімко набирати свою аудиторію. Наразі на каналі вже з’явилися відео з детальними поясненнями ранкової йоги і йоги для спини. Варто зазначити, що кожний комплекс реалізований у декількох варіантах: для початкового рівня, для підготовлених чи просунутих спортсменів і комплекс для усіх рівнів. Останній є найбільш універсальним, і, можливо, саме він допоможе визначити ваш рівень, у залежності від того, як складно вам його виконувати. Цікавою новинкою є йога для розкриття тазостегнових суглобів. Цей комплекс особливо підійде для тих, хто роками намагається сісти на поперечний шпагат. На момент написання статті, комплекс реалізовано лише для початківців, але впевнена, нові відео не змусять довго чекати своєї появи!

 

О — Йога!

      На останок не можу не поділитися з вами українською федерацією йоги, що складається з п’яти інструкторів. До війни команда проводила офлайн-заняття у Києві, а з самого початку повномасштабного російського вторгнення в Україну вони продовжили свою діяльність онлайн. Кожен охочий може приєднатися до інстаграм-спільноти «О — Йога!» і передивитися вже записані ефіри у стрічці (а їх близько тридцяти). Окрім цього, на акаунті можна знайти багато цікавої теорії про йогу. Усі записи та інформація надається безкоштовно, але за бажанням можна зробити добровільні внески, кошти з яких підуть на допомогу медикам на передовій. Ну і приємний бонус — зараз команда проводить регулярні офлайн-зустрічі у Харкові, Парижі, Варшаві та Кракові. Додаткову інформацію також можна знайти у телеграм-каналі.

 

 

      Сподіваємося, ми змогли вас зацікавити.

 

Бажаємо гарного здоров’я і мирного неба!

Аліна Тельнова

 

 

Популярні статті

Читати далі