Нещодавно завершили знімання екранізації приквела до трилогії «Голодні ігри», який не залишив байдужими багато глядачів. Так про що ж передісторія відомої франшизи?

 

      Але перш ніж почати розмову про передісторію, згадаємо коротко саму історію. 

 

Про що була трилогія «Голодні ігри»?

      У нашому світі залишилася тільки одна держава — Панем, що знаходиться на території сучасної Північної Америки. Його столиця — Капітолій, що процвітає та тримає під контролем тринадцять округів, мешканці яких живуть набагато гірше, добуваючи та поставляючи різні ресурси до столиці. Проте після повстання і «Темних часів», округів залишилося дванадцять, а Тринадцятий був знищений. У покарання за заколот щороку проводяться «Голодні ігри», які вважаються змаганнями та транслюються по телебаченню.

      За правилами «Ігор» кожен округ повинен надати одного хлопця та одну дівчину у віці від 12 до 18 років для участі в змаганнях. Отже, 24 трибута вирушають на Арену, де підлітки б'ються за життя, поки серед них не залишиться єдиний, хто вижив — переможець «Голодних ігор».

      Головна героїня трилогії «Голодні ігри» — шістнадцятирічна Катніс Евердін, мешканка Дванадцятого округу. Дівчина усіма силами намагається уберегти своїх близьких від жорстоких умов життя в непривілейованому регіоні. Проте їй випадає шанс протистояти суворому режиму президента Панему — Коріолана Сноу. Виявляється, що в нього є дуже цікава своя історія. Яка?

 

 

Роман «Балада про співочих пташок та змій»

      Якщо вас зацікавив світ «Голодних ігор», то ви напевно будите прагнути дізнатися про історію розвитку «Ігор», про незвичайну молодість майбутнього президента Панему із Дванадцятого округу.

      Головним героєм «Балади» є учень випускного класу елітної Академії у Капітолії — Коріолан Сноу. Парубок бажає зберегти гідність свого роду, що переживає скрутні часи. Йому випадає шанс проявити себе в ролі ментора десятих «Голодних ігор». Завдання ментора узяти під опіку одного з учасників змагань та наставляти його на шляху до виживання. Ось тільки вдача відвертається від Коріолана: йому треба навчати дівчину, Люсі Грей, родом з Дванадцятого округу — найубогішого регіону. Відтепер велич будинку Сноу залежить від їх спільної праці. Зрозуміло, шансів у Люсі Грей мало, але Коріолан не збирається здаватися.

      Роман вийшов у світ 19 травня 2020 року.

 

Що вражає читача?

      В процесі читання книги ви занурюєтеся в інший світ, де жорстокість зберігає недоторканість системи влади. Якщо ви знайомі з героями «Голодних ігор», то здивуєтеся, побачивши Коріолана Сноу, головного антагоніста та лиходія трилогії, в абсолютно іншій ролі. «Балада» містить велику кількість натяків на попередні романи героя. Книга наповнена барвистими моментами, у центрі уваги історія кохання та велика кількість пісень. До речі, фанатське виконання пісень можна знайти на ютуб-каналі Maiah Wynne.

 

Екранізація

      Ви не полюбляєте читати книги, але історія вас зацікавила? Не біда! Прем'єра фільму«Балада про співочих пташок та змій» запланована на листопад 2023 року. Фільми по трилогії «Голодні ігри» доступні в інтернеті. У фільмі візьмуть участь Гантер Шафер, відома по ролі Джулс Вон в серіалі «Ейфорія» і Пітер Дінклейдж — Тиріон Ланністер з «Гри престолів».

 

 

      Можливо, в сьогоднішніх реаліях, ця історія виявиться для вас актуальною та послужить підтримкою в скрутні часи. Не забувайте про своїх близьких та цінуйте час поряд з ними.

 

Бажаю добре провести час за читанням цікавих книг!

Марія Дузь

 

 

 

 

 

Популярні статті

Читати далі