Ти напевно знаєш його. Але чи так добре? Кожна книжка про нього — бестселер, бо всі намагаються дізнатися про нього якомога більше, якнайкраще зрозуміти його геній.

 

      Ми підібрали для вас найкращі путівники в його особистість. Отже, перші 5 книг про Стіва Джобса:

 

  1. «Маленьке королівство», Майкл Моріц

1984

 

 

      Книжка, що вийшла раніше, ніж iMac. Перша біографія Стіва Джобса, написана кореспондентом журналу Time, а згодом успішним інвестором Кремнієвої долини. Книга більше не про самого Стіва, а про зародження компанії Apple. Містить перші інтерв'ю Джобса, які були взяті під час розробки комп'ютерів Macintosh і Lisa.

 

  1. «Друге пришестя Стіва Джобса», Алан Дойчман

2000

 

 

      У книжці описано період роботи Стіва Джобса в компанії NeXT, успіх у Pixar і тріумфальне повернення в Apple (1985 - 1997). Книга містить багато гумору, зокрема анекдотів про Стіва, які засновані на реальних подіях. Але більше описано особисте життя Стіва, ніж його кар'єру.

 

  1. «іКона. Стів Джобс», Джеффрі Янг і Вільям Саймон

2005

 

 

      Книжка розповідає про повернення Стіва в компанію Apple 1996 року. Назва книжки двозначна — з одного боку, iCon можна інтерпретувати як те, що Стів Джобс був іконою в бізнесі та IT-індустрії, а з іншого боку може перекладатися як «Я — шахрай". А сюжет книги — це симбіоз кількох періодів життя засновника Apple, розбавлений поясненням того, як влаштований бізнес на території США. Якщо Стів Джобс і був досить різкою і прямою людиною, то в книзі цей факт підкреслюється неодноразово.

 

  1. «Невідомий Стів. Історія Apple та її співзасновника з перших рук», Стів Возняк, Джина Сміт

2006

 

 

      Повна назва з англійської — «iWoz: Від комп'ютерного ґіка до культової ікони: Як я винайшов персональний комп'ютер, співзаснував Apple, і робив це із задоволенням». Не можна недооцінювати роль Возняка у створенні Apple «девайсів». У цій книжці він — тихий геній, який стояв у джерела та початку Apple, відверто розповідає про те, як створювалася ця легендарна компанія, про те, як він самотужки винайшов персональний комп'ютер, про свою дружбу і суперечки зі Стівом Джобсом, про справжні причини успіхів і провалів Apple, про бурхливе минуле Кремнієвої долини й про те, як намагався зупинити холодну війну.

 

  1. «За лаштунками Apple або таємне життя Джобса», Деніел Лайон

2009

 

 

      Ви зможете прочитати про історію створення «надкушеного яблука», розвиток компанії Apple наприкінці минулого століття, а також про характер, манери та звички людини, ім'я якої асоціюється з якісними та надійними гаджетами.

 

      У наступній статті ми продовжимо знайомство з книжками, в яких розкриваються основні принципи, якими керувався Стів Джобс для досягнення свого приголомшливого успіху. 

 

Аня Сергієнко

 

Популярні статті

Читати далі