Якщо є думка про вивчення мови програмування Golang, то це знак — або зараз, або ніколи! А наша стаття як раз стане для цього у нагоді

 

Чому зараз це актуально?

      Golang, вона ж Go, було створено лише у 2009 році компанією Google, і тому вважається новою мовою програмування. Останні роки вона закріплює свою популярність. Так, за рейтингом Tiobe, Go знаходиться у топ-20 мов програмування уже декілька років.

 

 

 

      Пік популярності Go пережив у 2017 році та до сьогоднішнього дня досить стабільно утримує позиції.

 

 

 

      У 2019 саме Golang очолила рейтинг мов програмування, які найшвидше розвиваються. А у 2020 році, за даними StackOverflow, вона посіла 3 місце за рівнем заробітної плати.

 

 

Як самостійно вивчити Go?

  1. Детальні «туторіали» з прикладами до кожної підтеми

      Немає нічого краще, ніж закріплювати кожну частинку теорії прикладами. За аналогією до них, ми поступово можемо самостійно створювати власні програми, а пізніше навіть проєкти.

      A tour of Go і Go by Example стовідсотково допоможуть у вивченні мови програмування саме таким чином. Що важливо, обидва застосунки демонструють код у влаштованому компіляторі, тож можна запускати приклади коду чи навіть компілювати свої програми.

      Також, до цієї категорії я б віднесла Build Web Application with Golang. Щоправда, підійде цей ресурс для більш досвідчених програмістів, хоча й в ньому описаний шлях від інсталяції Golang до створення власного фреймворку.

  1. Онлайн і офлайн курси

      Знайти такі курси досить легко: інколи їх проводять окремі компанії, яким потрібні Golang-розробники. Окрім цього, я рекомендую безкоштовний курс Gophercises. За допомогою відеоуроків, разом з викладачем можна створити мінідодатки. Уроки розділені за темами. Додатково, до кожного відео на форуму викладені домашні завдання. Усе це отримується одразу після реєстрації, для якої потрібна лише твоя електронна адреса.

 

  1. YouTubeуроки

      Спосіб, яким користується без перебільшення кожний, тож про його переваги розповідати немає сенсу. Я лише порекомендую окремі матеріали:

  1. Відео для початківців:

Learn Go Programming - Golang Tutorial for Beginners - YouTube

      Відео допоможе зрозуміти базу тим, хто планує надовго поринути у вивчення Go. Навіть елементарні речі пояснюються досить детально, тож цей ресурс – однозначно в списку рекомендацій!

Вивчення Go у одному відеоблоці за 30 хвилин! - YouTube

      Як можна зрозуміти з назви, відео містить загальний опис конструкцій і синтаксису мови. Якщо знаєш іншу мову програмування і твоя мета – оглядове знайомство з мовою Go, то це чудовий варіант.

  1. Канал для досвідчених девелоперів

      Навіть якщо давно знайомий з Golang, доволі багато цікавого можна спробувати після перегляду каналу Go In 5 Minutes - YouTube. Його назва вводить в оману, адже він містить понад 30 відеоуроків. Не можу не згадати, що цей канал — ще й шанс покращити свою англійську (але рекомендую починати дивитися відео з рівнем не менше B1).

  1. Форуми

      База, яку знає кожен програміст та студент: усе, що не знаєш, слід шукати на Github StackOverflow. І вивчення мови Go — звісно, не виключення. Окрім зазначених, існують також спеціалізовані форуми.
Один з таких — Go Forum. На форумах ви завжди можете поставити питання, які вас цікавлять, більш досвідченим розробникам; обговорити можливості й потенціал мови, та багато іншого.

 

      Сподіваюся, ця стаття зможе допомогти знайти цікаві ресурси та збільшить бажання розвивати свої хард-скіли!

Успіхів і натхнення!

Аліна Тельнова

 

 

Популярні статті

Читати далі