До початку нового навчального року у ХНУРЕ залишилося два тижні. Хвилювання усіх студентів вже відчувається у повітрі, але найбільше переймаються майбутні першокурсники. Тож як збільшити рівень своєї готовності до нових відкриттів?

 

Які дисципліни на вас чекають?

      На сайті ХНУРЕ у розділі «Абітурієнт: спеціальності (бакалавр, магістр)» наведено перелік спеціальностей, у кожній з яких слід перейти до обраної вами освітньої програми. Унизу сторінки вам стане доступним посилання на навчальний план, де ви зможете переглянути усі дисципліни, які будуть вам викладатися впродовж навчання. Пропоную познайомитися з цим переліком і визначитися, які знання вам було б добре пригадати чи «підтягнути».

 

 

Почніть опановувати технології

      Якщо почати вивчати хоча б базові прийоми мови програмування, яку вам доведеться вивчати на першому курсі, то життя полегшиться мінімум на 40 відсотків. Щоб визначити яка ж саме це буде мова, достатньо запитати старшокурсників чи пошукати на сайті кафедр силабуси (навчальні програми, НП) до дисциплін. Силабусом вважається документ, написаний для студентів, завдяки якому ви зможете ознайомитися з програмою курсу, дізнатися, що будете вивчати, які знання і навички отримаєте у результаті, а також отримати уявлення про систему оцінювання з тієї чи іншої дисципліни.

      Невеличкий спойлер: на більшості спеціальностей, особливо 12-ої галузі, знайомство з програмуванням в університеті ви почнете з С++. Але на популярній «Програмній інженерії» вашою першою мовою стане JavaScript. Більш детальну інформацію ви можете дізнатися поставивши питання у коментарях прямо під цим постом, старшокурсники неодмінно прийдуть вам на допомогу!

 

Пригадайте англійську

      Англійську мову в університеті вам доведеться вивчати не один рік. Як і багато інших дисциплін, викладатися вона буде «майже з нуля». Однак, під час вивчення іноземної між викладачем і студентом постійно відбувається комунікація, тож якщо повторити хоча б базову граматику, ви точно зацікавите свого викладача і гарантовано отримаєте гарні оцінки. Окрім цього, англійська знадобиться вам для пошуку інформації, яку складно знайти серед україномовних ресурсів, і звісно ж, для програмування. Саме час звикати гуглити англійською!

 

 

Визначтеся з додатковими активностями

      Студентська пора — один з найкращих періодів у житті, який пізніше згадують з особливим трепетом. Ковід і кляті загарбники й так внесли сумні корективи у наше студентство, але ми разом продовжуємо доводити, що ми незламні. Тож не проґав шанси зробити свої юні роки більш насиченими: в університеті на тебе чекають усілякі активності. Ти можеш стати старостою, долучитися до профкому чи сенату ХНУРЕ, почати співати у хорі, стати частиною знімальної команди NURE.TV та журналу I.NURE, адмініструвати студентські сторінки у соцмережах і багато іншого. Усе це подарує тобі купу можливостей, нові знайомства і навички, а також приємні бонуси, про які ти дізнаєшся, коли почнеш змінювати своє життя з Першим серед кращих.

 

      З нетерпінням чекаємо, коли ти офіційно станеш частиною великої ХНУРЕшної сім’ї!

 

Бажаю успіхів,

Аліна Тельнова

Популярні статті

Читати далі