Де і як використовувати Go? Як самостійно вивчити Golang?

 

      Перед прочитанням цієї статті, рекомендую переглянути попередню статтю про Golang — «GOLANG: СПІЙМАЙ СВОЮ ПТАШКУ» авторства Аліни Тельнової. Там ви знайдете матеріали для самостійного вивчення мови, які я не буду дублювати в цій статті.

      А почнемо ми з розгляду матеріалів, які допоможуть структурувати своє навчання і розкажуть якими стежками треба рухатися.

Моя незмінна рекомендація всім і завжди — роад мап (roadmap). А сьогодні ще додам статтю від Genesis «180+ питань на співбесіду Golang для Junior, Middle та Senior». Найпоширеніші питання на співбесіді допоможуть вже просунутим людям, яким потрібно підтягнути конкретні моменти.

 

 

Читаємо : 

 

Практикуємо:

 

      Програмування в першу чергу про вміння використовувати теоретичні знання на практиці. Саме тому, туторіали дуже ефективно вчать початківців одразу користуватись тим, про що вони щойно прочитали.

 

Go by Example

      «Go by Example» — це практичний вступ до мови Go за допомогою анотованих прикладів програм. Проте самі розробники зазначають необхідність ознайомлення з офіційною документацією, щоб дізнатися трохи про код на мові Go, інструменти, пакети та модулі.

      «How To Code in Go» — серія навчальних посібників. Ви можете користуватися онлайн версією або завантажити eBook.

 

      Дивимось:

      У цьому відео, йдеться про те, як використовувати механізм модулів у мові Go для кращого управління залежностями в проєктах.

 

      «Golang Dojo» — це все про те, як стати разом «Golang Ninjas» (експертами) у галузі Golang. Ви знайдете різноманітні уроки, новини, поради та хитрощі щодо Golang від людини, що в минулому була tech lead.

 

      Цей блог також цікава знахідка. Девід є учасником відкритого вихідного коду та членом проєкту для мови програмування Go. Він є поважним голосом у технічній спільноті та виступає з різних тем, таких як проєктування програмного забезпечення, продуктивність і мова програмування Go.

 

      Діліться своїми улюбленими матеріалами по Go, та пишіть свою думку в коментарях. А всі активні посилання знаходяться на нашому сайті та сторінці в телеграм.

 

Успіхів!

Цехмістренко Катерина

 

 

Популярні статті

Читати далі