Новий етап життя не може не приносити хвилювань. Все до чого ти звик — залишається позаду, а перед тобою — сама невідомість. Ось чому останні дні літа для більшості новообраних студентів були наповненні важкими думками. Що ж не давало спокою майбутнім першокурсникам?

  

      Мабуть, Ви помічали, що негативні думки не дають нам спокою саме через негативні очікування. Виявляється, що дієвим інструментом в цьому випадку від поганого настрою є розуміння того, як все відбувається в реальності. Ось чому я вирішила поділитися з майбутніми абітурієнтами особистим досвідом.

 

Очікування

      Організувати дистанційне навчання дуже важко, я заплутаюся. 

 Реальність

      У школі я здебільшого користувалася платформою «Моя школа», тож пристосуватися до «Dl nure» справді було складнувато. Щоб полегшити цей процес, перший місяць багато першокурсників працюють за схемою «зайшов на пару — надіслав посилання в чат групи — не забути відмітитися у відвідуванні».

      Але після того, як подивишся відео про працю в «Dl» на каналі NURE TV, швидше розумієш що до чого у навчальній платформі та як користуватися корпоративною поштою.

 

Очікування

      Мені не вдасться знайти друзів у групі, ми ж навіть не бачилися.

 

Реальність

      Щоб як найшвидше завести нові знайомства, першокурсники створюють чати потоків і просувають їх через «Чат про ВСТУП до ХНУРЕ». Там можна спілкуватися зі старшими курсами й своїми майбутніми одногрупниками.

      Тому коли нас розформували за групами, з деякими людьми я була вже знайома і завдяки цьому стало набагато легше зав’язати з ними дружбу. Головне — не соромитеся часто писати, таким чином ви запам’ятаєтеся людям і вони швидше звикнуть до вас.

 

Очікування

      Навантаження на цій спеціальності дуже велике, я не впораюся.

 

Реальність

      Я навчаюся на 122 спеціальності, тому слова «Навчання не викликає складнощів, все легко» були б брехнею. Але є речі, які допомагають мені «триматися на плаву».

  • Перше і найголовніше — друзі.
    Вони можуть підтримати, пояснити матеріал, підказати правильну відповідь, розділити з тобою завдання й цим зберегти ваш час і нерви.
  • Друге — контроль свого навантаження.
    Банальний принцип «Не роби більше, ніж можеш зробити» допомагає уникнути фізичного та розумового вигорання.
  • Третє — підтримка позитивних емоцій.
    Після прогулянки, якоїсь поїздки або покупки чогось бажаного та корисного, у мене з’являються сили на продовження навчання, таким чином я розвантажую свій мозок.

 

Очікування

      Я загрузну в навчанні й нічим іншим займатися не зможу.

 

Реальність

      ХНУРЕ дає багато можливостей для розвитку студентів. Тому, якщо у вас є бажання чимось займатися, знайдеться і час.

      Навіть маючи гору завдань, я намагаюся планувати свій день так, щоб встигати писати статті й приділяти час хобі. Наприклад, понеділок, вівторок і середу відводжу виключно на навчання, в четвер і п’ятницю після третьої години займаюся статтями та іншими позанавчальними справами, на вихідних здебільшого закриваю борги.

 

Очікування

      Мені буде важко порозумітися з викладачами.

 

Реальність

 

 

      Викладачі справді іноді наганяють страх, але це відбувається не часто. Вони просто намагаються дисциплінувати процес навчання, допомагають тримати темп підготовки до майбутньої сесії. Тож тут усе так само як і з учителями в школі: треба уважно слухати вимоги викладачів та швиденько виконувати завдання.

  

      Загалом, помітно, що теперішні мої думки дуже відрізняється від початкових. Так сталося й для багатьох першокурсників — наші хвилювання не виправдали себе. Тому сподіваюся, що ця стаття допоможе абітурієнтам 2024 року трішки заспокоїтися і мати оптимістичні погляди на своє майбутнє разом з «Першим серед кращих».

 

Діана Юзифович

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Популярні статті

Читати далі