Як студенту ХНУРЕ пройти корисні й цікаві курси провідних університетів у себе вдома? Чи як безкоштовно отримати доступ до платформи, за яку платять по 400 доларів на рік?

 

      Ще у березні 2022 платформа «Coursera» почала співпрацю з МОН України. Але багато моїх однокурсників не знали про цю можливість, проте термін дії вже скоро спливає. «Заклади вищої освіти та студенти зможуть безоплатно користуватися курсами Coursera for Campus до 31 липня 2024 року».
      І це коли студенти ХНУРЕ, як і всі студенти України, мають змогу зареєструватися і проходити онлайн-курси провідних університетів і компаній? Серед них Йельский університет, Каліфорнійський університет, Університет Вандербільта, Google, Meta. Microsoft…

 

Що це і навіщо?

      Coursera містить англомовні курси, але до відео завжди наводиться переклад. Завершивши курс, ви отримаєте сертифікат, який можете викласти на LinkedIn чи в інше місце.

      До того ж більшість викладачів ХНУРЕ поставиться з повагою до сертифікатів Coursera, тож якщо ви пройдете курс за темою предмета, ви зможете отримати кілька додаткових балів. А якщо ні — сертифікат все одно залишиться з вами й у вашому резюме.

 

Як безкоштовно отримати доступ до Coursera?

1. На сайті online знайдіть розділ «Coursera».

Чи одразу ж перейдіть за цим посиланням: https://mooc4ua.online/coursera

 

 

2. Оберіть «Харківський національний університет радіоелектроніки» і натисніть на кнопку переходу.

 

 

      Так, це настільки просто — ви зареєструвалися.

 

Що далі?

      Зробивши це, ви побачите онлайн-курси провідних компаній й університетів на платформі Coursera, на які можете записатися. Все готово для навчання.

      Ці курси покривають всі теми, які можуть бути цікавими студенту — від основ програмування до просунутих курсів з розробки застосунків, з мистецтва чи дизайну. 

 

 

Що ж обрати, коли очі розбігаються від можливостей контенту?

 

Що вивчати?

Наведу вам кілька прикладів цікавих і корисних курсів, з яких можна почати.

 

1. Improve Your English with Communications Skills

      Англійська мова для ІТ-спеціалістів — обов’язкова навичка. Їй написана документація, і їй розмовляє Кремнієва Долина. Англійською з вами будуть розмовляти на співбесіді до іноземних ІТ-компаній, і англійською ж писати іноземні замовники. Цей курс допоможе вам підтягнути рівень вашої мови, яку ви зможете використати у навчанні.

Записатися можна тут.

 

 

2. Prompt Engineering for ChatGPT

      Цей курс навчить вас писати ефективні запити до ChatGPT, щоби на повну міць використовувати всі можливості цієї нейромережі. Створювати власний інтерфейс, перетворювати ChatGPT на власного помічника чи змушувати його допомагати вам у розвитку різних навичок. Використайте його, щоби розігнати свій розум до небачених швидкостей.

Записуватися — тут.

 

 

Python for Everybody

      Пайтон — мова, яку можна зустріти всюди. Вона зараз в авангарді мов програмування, адже генеративний штучний інтелект програмують саме на ній. Також вона використовується у сайтах, для статистики й машинного навчання. Тож базові знання з неї зайвими не будуть нікому.

Ось посилання на курс.

 

 

The Science of Well-Being

      Йельский університет випустив цілий курс про те, як напрацювати корисні, продуктивні звички. Через війну і нескінченні стреси ви могли набути нездорових звичок чи стратегій подолання стресу, тож цей курс зможе допомогти вам покращити самопочуття і життя у цілому.

Запишіться на курс тут.

 

 

      Coursera стане у пригоді всім студентам, бо кожен може знайти на сайті те, що необхідно для підвищення рівня навчання у ХНУРЕ. З іншого боку — це просто саморозвиток та самовдосконалення — вивчення того, що вам цікаво.

      Не втрачайте свій шанс отримання додаткових знань та навичок! Ти більше, що Coursera сама надає можливість українцям вчитися. Саме час їй скористатися.

 

Іван Синенко

 

 

Популярні статті

Читати далі