Як би складно не було зосереджувати увагу на навчанні у цей час, наша країна потребує нових висококваліфікованих спеціалістів, як зараз, так і через п’ять років, і взагалі-то, — завжди. Тож майже усі вищі навчальні заклади виходять на дистанційний режим освіти. Що ж на нас чекає?

      З четвертого квітня спільнота ХНУРЕ повернулась до навчання і роботи. За два роки пандемії вже, мабуть, усі звикли до «дистанційки», і, начебто, нічого нового. Але нові нюанси все ж таки з’явилися. Детальніше по пунктах.

 

 

1. Асинхронний режим

      Навіть під час пандемії ми навчалися усі одночасно, за розкладом. На заняттях обов’язково повинні були бути присутні студенти групи чи потоку. Асинхронне навчання уявляє собою навчання в зручний час для кожного: викладачі надсилають усім студентам матеріал для самостійного вивчення та завдання до нього. Студенти читають лекції, виконують практичні й лабораторні роботи, як тільки є можливість.

 

2. Консультації


      Консультаціями наразі називаються усі заняття за розкладом. Відмінність у тому, що відвідування консультацій не є обов’язковим і відбувається за можливістю. Тож відвідування не може враховуватися для підрахунку вашого балу. Однак, слід розуміти, що ваша присутність є дуже бажаною. На консультаціях викладачі будуть пояснювати матеріал, ви завжди зможете поставити питання, якщо вони виникнуть під час самостійного опрацювання.

 

3. Складнощі викладачів

      Звісно, обмежену можливість відвідувати усі заняття мають не тільки студенти, а й викладачі. До цього треба ставитися з розумінням. Заняття можуть скасовувати або переносити. У разі, якщо це відбувається постійно і викладач взагалі не зможе виходити в онлайн — тимчасово вам призначать нового.

 

4. Терміни

      Як правило, вас не будуть обмежувати в часі виконання завдань, надіслати їх буде потрібно до кінця семестру. Але, знову ж таки, не треба забувати, що для перевірки треба достатньо часу, і краще не надсилати усе в останній день. Так ви полегшите життя не тільки викладачам, але й собі.

 

5. Індивідуальний план

      Якщо ви не маєте змоги виконувати завдання, відвідувати консультації, у тому числі у випадку, якщо ви вступили до лав ТРО чи ВСУ, ви маєте звернутися до деканату з проханням про індивідуальний план навчання. Також ви можете отримати академічну відпустку на один рік. Важливо, що відраховувати ні за яких обставин не будуть, але академічні борги ніхто не скасовував.

      Сподіваюся, ця стаття стала для вас інформативною і ви знайшли відповіді на питання щодо майбутнього навчання.

Мирного неба та успіхів у навчанні!

Аліна Тельнова

 

 

 

Популярні статті

Читати далі