Гадаєш, що студентські роки це лише пари, суворі преподи, булочки в буфеті, лаби та сесії? Ну так, в принципі, ти правий, від цього нікуди не подітися. Але універ – це ще й справжні закоханості. Чи варто заводити любовні стосунки у своїй групі? Зважимо всі за й проти.

 

 

     Попри те, що процентне співвідношення хлопців та дівчат в ХНУРЕ має дуже велику різницю, багато хто закохується саме в універі. Дистанційне навчання обмежило спілкування між студентами, але знайти свою любов можна на неформальних зустрічах поза стінами універу, в гуртожитку, під час онлайн-бесід.

     Кохання між одногрупниками не рідкість. І навіть, якщо з першого (і другого) погляду здається, що всі вони не для тебе, почуття можуть виникнути раптово. Тому не завадить розібратися в особливостях таких стосунків.

 

Почнемо з плюсів:

1. Вас об’єднають не тільки почуття, але й спільні інтереси. Завжди знайдеться багато тем для розмов. Так склалося, що ви обидва майбутні інженери, тому можна обговорювати безліч речей бази даних, дискретку та інші «цікавинки». І ніхто при цьому не буде вважати співрозмовника нудним.

 

 

2. Твій коханий (кохана) постійно буде поруч. Удвох набагато приємніше йти на пари (чи слухати лекції онлайн), а потім разом повертатися додому.

3. Можна допомагати один одному у навчанні. Вдвох легше впоратися з написанням курсових, лабораторних. Гризти граніт науки разом с коханою людиною – зовсім інша справа. Одразу з’являється інтерес до навчання. Є ще один важливий момент – можна швидше написати перед сесією шпори.

4. Зустрічатися з одногрупником це ще й мотивувати його до навчання, бо спокуса «злиняти» с останньої пари суттєво зменшиться (або навпаки)

 

 

5. Не буде поводів для ревнощів. Адже людина, в яку ти закохався (закохалася), постійно у тебе на очах.

6. Одногрупник (одногрупниця) добре розуміє, як ти втомився після 5 пар (бо відчуває те саме).

 

 

 

7. Якщо пропустиш лекцію, токоханий (кохана) завжди підставить плече у вигляді стислого переказу чи пояснень.

8. В студентські роки хочеться розважатися, й якщо ви пара, то веселитеся й пустуєте, як звичайні друзі.

9. Можна разом подорожувати на канікулах, винаймати вдвох житло та зекономити на його оплаті.

10. Батьки будуть задоволені твоїм вибором. 

 

Тепер про мінуси:

1. Більшу частину доби вам доведеться проводити разом. Ти будеш вимушен(а) бачити його (її) навіть тоді, коли не зовсім цього бажаєш. Іноді це напружує, адже у відносинах повинен бути власний простір та час. У випадку з одногрупником (одногрупницею) це не так просто владнати, але багатьом парам вдається знайти розумний баланс.

2. Треба завжди мати гарний вигляд (принаймні на початку ваших відносин). Якщо скасують дистанційне навчання і доведеться ходити до універу, то прощавайте зайві пів години сну перед першою парою. Щоб сподобатися об’єкту симпатії, потрібно приводити себе до ладу. З іншого боку плестися на першу пару і поспішати на побачення це дві великі різниці.

3. Ревнощі нікуди не зникнуть, адже серед одногрупників є інші молоді та гарні хлопці та дівчата.

 

 

4. Поруч з коханою людиною важко перемикнутися на навчання, бо в голову лізуть зовсім інші думки.

5. Одногрупники будуть вас підколювати. Ні, зовсім не зі зла. Просто це весело, або вони вам заздрять. Така увага дратує, але навіть не сподівайтеся, що їм це швидко наскучить. Приготуйтеся до жартів, коментарів та «цінних» порад. Чи варто звертати на це увагу? Пропускайте повз вуха порожні балачки.

6. Він (вона) нікуди не щезне з твого життя протягом 4 років. Якщо ваші почуття охолонуть, і ви вирішите розлучитися, то твій колишній (колишня) залишиться поруч аж до закінчення універу. Добре, якщо вам вдасться зберегти дружні відносини, а якщо ні? Тільки уяви, тобі доведеться бачити його (її) майже кожного дня. А якщо в нього (неї) виникне новий роман у вашій групі? Приємного мало. 

      Таким чином, переваг більше. Взагалі-то, ні в якому разі не сприймай занадто серйозно все, що написано вище. Тому що любов штука складна и непередбачувана. А раптом ви якраз з тих парочок, які познайомились в універі, закохалися з першого погляду, одружилися та жили довго та щасливо… Так що вибір за тобою.

 

 

     Всім закоханим щастя і взаєморозуміння, а всім іншим  зустріти свою любов ще до Нового року! 

 

Дар'я Кутана

 

 

Популярні статті

Читати далі