Чому спорт потрібен кожному, як ніколи раніше? Про це, а також про справжніх Спортсменів з великої літери ви дізнаєтесь у нашій статті.

 

«Бездіяльність породжує занепокоєння та страх. Дія — впевненість та сміливість. Якщо ти хочеш перемогти страх, встань і дій».

Мег Джей

      Сьогодні, читаючи новини про війну, ми часто губимо гарні моменти, які стаються у світі та в Україні. Однією з таких новин є перемоги наших паралімпійців у Зимовій Параолімпіаді-2022 в Китаї. Вони дійсно знають, яким важливим є спорт. Спорт — це те, що робить нас краще не тільки фізично, а й духовно та морально, якщо ви навіть відтискатиметеся або робите простенький спортивний комплекс вранці.

 

 

      По-перше, загартовуєте силу волі, якщо не дивлячись на бажання полежати в ліжку, ви підійматися та робите вправи. Сила волі вкрай необхідна, особливо у тяжкі моменти життя, аби встати й продовжувати жити, працювати, творити, попри складні випробування.

      По-друге, і професійний спортсмен, і початківець зміцнюють віру у свої сили. Віра в себе є надважливою в усіх сферах життя: на роботі, у навчанні, в хобі тощо. Усі чемпіони заявляли, що одним з основних складових їх перемог є впевненість в собі.

      Прикладом сильного духу та волі можуть стати наші паралімпійці, які борються і перемагають.

      Усього у складі збірної України шість дебютантів та 14 атлетів, що уже мають досвід виступу на Паралімпійських іграх. Найбільш досвідченим у складі України є Віталій Лук'яненко - він дебютував на Паралімпіаді ще у 1998 році, а загалом в паралімпійському спорті понад 25 років. Цьогоріч він здобув 2 «золота» і 1 «срібло».

 

 

      Чемпіони отримали 11 золотих, 10 срібних, 9 бронзових медалей, посівши друге місце у загальному рейтингу за кількістю нагород на Паралімпійських іграх, це найкращий результат збірної України з 1998 року. Найбільш титулований член збірної — Оксана Шишкова: 3 «золота», 2 «срібла» (лижні перегони).

      Ці люди — гордість нашої країни, оскільки сильні духом і тілом. Вони дійсно мають силу волі, стійкість та віру в себе. Їх перемога має додати нам сил для того, щоб прожити нелегкі часи. Ці Чемпіони можуть стати прикладом для нас всіх.

       Займаючись спортом, людина покращує свою самооцінку, спостерігаючи за власними результатами, чи то перше місце на змаганнях, чи то на 10 відтискань більше, ніж учора.

      Неочікувано, проте не менш важливою перевагою спорту, особливо командного, є розвиток софт-скілів: людина вчиться працювати в команді, подекуди бути лідером. Окрім того, нерідко наша команда – це власні друзі чи сім’я, у якій неодмінно покращуються стосунки.

      Зараз складно змусити себе займатися спортом, незалежно від того, на мирній ви території, чи там, де ведуться бойові дії. Проте, чому б не перемикатися від поганих новин та похмурих думок, зробивши спортивні вправи. Можна робити невелику розминку, а потім качати прес, відтискатися тощо. Гирі та гантелі можна замінити важкими речами, головне не перенапружувати себе.

      Якщо у вас більш-менш спокійно, за можливості можна влаштувати прогулянку-пробіжку: свіже повітря заспокоїть думки, а також прокачаються м’язи спини. Це допоможе вам підтримувати форму, окрім того, врівноважити психіку.

Бажаю вам здоров’я та сильного духу!

Максим Мороз

 

 

 

Популярні статті

Читати далі