Кажуть, що студентство — найкраща пора у житті. Час нових знайомств, які переростають у дружбу на все життя. А як дружити, коли твої одногрупники за тисячі кілометрів і ти жодного разу їх не бачив? 

 

Знайдіть спільне одночасно

      Ви обговорювали з одногрупниками фільми чи книжки, і виявили, що у вашому wish-листі є щось спільне? Домовтеся здійснити своє бажання до певного дедлайну, і, ще зі свіжими емоціями, обговоріть свої враження. Це допоможе зблизитися у будь-якому випадку, але якщо мова йде про нових людей у вашому житті, то таке рішення може стати першим кроком до багаторічного близького спілкування.

 

Дивись!

 

      Важко знайти людину, яка б не ненавиділа ковід і карантин, але саме їм ми вдячні за існування стримінгових платформ, де можна дивитися фільми й грати разом з друзями. Серед таких додатків і розширень: TeleParty, Metastream, Scenario, Seventeen, TwoSeven, Watch2Gethe тощо. Вони відрізняються функціоналом, підтримуваними операційними системами й браузерами, обмеженнями за кількістю людей і сервісами для перегляду. Напишіть у коментарях, якщо хочете детальний огляд на якийсь і застосунків, а поки що, поїхали далі!

 

Слідкуй!

      На початку війни надзвичайно популярним став застосунок  BeReal. Це чудовий спосіб зблизитися з одногрупниками й дізнатися про них більше: застосунок потребує фотографії терміново і невідкладно, тож найімовірніший за все, в об’єктив потраплять і хобі людини, і її улюблена їжа, цікаві міста і найближче оточення та багато іншого. Але головне — це допоможе дізнатися яка людина справді: її настрій, як вона переживає емоції, і зовнішність, і душа — без фільтрів.

 



      Також, раніше був розповсюджений додаток Zenly, який надавав можливість знати геолокацію тієї чи іншої знайомої вам людини (звичайно, за їх згоди). Отож-бо застосунок видалили з маркетплейсів, але ж ідея чимало кому прийшлася до душі. І так з’явився iSharing… Взагалі-то, розробники додатка своєю головною метою вважать допомогти батькам слідкувати за дітьми, чи знаходяться вони у безпеці. Але ж ніхто не забороняє використовувати iSharing інакше. Ось твій найкращий друг зараз у спортзалі, готується до чемпіонату за тиждень; одногрупник не зможе прийти на лабу, бо у нього блекаут в Іспанії, а староста вперше вийшла з домівки о восьмій вечора, бо знову весь день заповнювала журнал. Спостерігати за близькими завжди захопливо!

 

Спілкуйся і розважайся!

 

      Казати особливо нічого. Кожен студент ХНУРЕ знає Discord і користується ним. Хочу лише нагадати, що дружба з одногрупниками — це важливо. Спілкуйтеся, приділяйте час розвагам один з одним, робіть домашки разом, — це не тільки зробить навчання приємнішим, але й полегшить його. Все здається так очевидно, але інколи ми забуваємо про ці секрети й почуваємо себе самотніми човнами у морі.

 

Нехай вас оточують найкращі люди!

Аліна Тельнова

 

 

 

 

 

Популярні статті

Читати далі