Щоб навчатися ефективно, необхідно отримувати від процесу навчання як знання, так й задоволення. У цій статті пропонуємо кілька інструментів, які дозволять зробити дистанційне навчання у рази комфортнішим.

       

      Браузер — друг та помічник. Щоб розкрити потенціал більше, його можна обладнати кількома тисячами можливих розширень, що оптимізують роботу.

 

 

Reverso Context

      Дозволяє перекладати окремі слова або короткі речення з російської на англійську. Хтось поставить його на один щабель із вбудованою функцією Chrome перекладач. Але ці два інструменти мають дві головні відмінності. По-перше, Reversо корисний у тих випадках, коли перекласти потрібно окреме слово, з метою дізнатися значення/варіанти значення (тобто за допомогою мовних особливостей, прослуховування правильної вимови). По-друге, Reversо працює там, куди перекладач не дотягується: і в онлайн-pdf документах, і навіть на англійських субтитрах YouTube.

 

 

Grammarly

      Сам по собі Grammarly — дуже корисний ресурс для роботи, що дозволяє на його основі аналізувати текст та визначати помилки: лексичні, граматичні; виявляти у якому настрої написаний текст. Нюансом є те, що Grammarly «розуміє» лише англійську мову. Версія для Chrome пропонує нам аналогічний функціонал у «маленьких обсягах» — наприклад, під час набору електронного листа.

 

 

Notebook Web Clipper

      Розширення для нотаток онлайн:

  • надає простір для легкого, багатофункціонального створення, зберігання, редагування нотаток та закладок на ходу;
  • має функцію миттєвого переведення веб-сторінки в зручний текст: прибирає непотрібне оформлення, завдяки чому ми отримуємо однотонну сторінку тексту (в денному або нічному режимі на вибір) без елементів, що відволікають, і з мінімальним функціоналом для налаштування.

 

 

Папки у браузері

      Річ популярна, зручна, але не всіма використовується. Для організації найчастіше відвідуваних вкладок одним із найзручніших рішень залишається вбудована функція в Chrome — створення папок із закладками на панелі закладок. Це робиться шляхом вибору панелі закладок та при вказівці місця обраної закладки (на цій панелі ви можете створювати свої папки). 

 

Закладки у браузері

      Ще менш поширена функція, коли вкладок відкрито занадто багато, а для роботи цього навіть мало. Ви можете допомогти собі, клацнувши правою кнопкою миші по вкладці й вибравши «Додати до групи». Таким чином, з величезної кількості вкладок у вас організуються кілька папок, між якими зручно переміщатися. Єдиний мінус — при закритті вікна браузера та подальшого відновлення вкладок папки зникнуть, повернувши нескінченну кількість вкладок назад.

 

 

One note

      One note — це один із найпопулярніших інструментів для ведення електронних конспектів. Це програма з того ж пакета, що і Word, PowerPoint, яка встановлюється на ПК та має веб-аналог. One note дозволяє вставляти у конспекти текст, зображення, аудіо, файли. Він також підтримує різні види оформлення, розпізнає текст зображення. Завдяки своїй структурі, що нагадує реальний конспект (ви створюєте записну книжку, в якій існують розділи), ведення стає не просто зручним, а приємним, що захоплює.

 

 

      Навчання ефективне тоді, коли нам подобається процес. Тож спробуйте шукати для себе зручні рішення та інструменти. Час у задоволенні, витрачений на виконання лабораторних робіт і вивчення нового матеріалу пройде швидко, а відмінні оцінки не забаряться.

 

Натхнення у навчанні!

Стефні Огу

Популярні статті

Читати далі