Хочу розповісти, як можна отримати хороший інтернет, не підключаючись до якого-небудь провайдера або як поліпшити той, що вже є.

 

      Зараз багато хто з нас став переселенцем. Живемо ми в чужих будинках, у квартирах інших міст, а хтось в селі, де зазвичай інтернету немає. А іноді його швидкість залишає бажати кращого при тому, що ціна висока.

 

Мобільний інтернет

      Існують різні пристрої для перетворення мобільного інтернету у звичайний.

  • Першим за популярністю є модем (виглядає як USB-флешка).
  • Потім мобільний роутер (нагадує повербанк).
  • Також це може бути звичайний wi-fi роутер зі слотом під sim-карту.

      Усі перераховані пристрої отримують Інтернет за допомогою SIM-карти, кожен пристрій має свій формат SIM. Але багато моделей не працюють на системі Linux і інших дистрибутивах. Отже, розглянемо ці пристрої.

 

Модем і мобільний роутер

      Цінники модема і мобільного роутера майже не відрізняються. На сайті E-katalog ціни варіюються від 1300 грн до 3500 грн за гарні моделі. Кращими виробниками вважаються Huawei, ZTE, Tp-Link, Asus.

      Усі нижче вказані моделі пристроїв відмінно працюють в Україні з усіма операторами зв'язку. У деяких магазинах можуть продаватися роутери або модеми тільки під конкретного оператора, краще запитати продавця.

 

 

      Їх максимальна швидкість Інтернету 150-300 мб/c. Але справжня швидкість 30-50 Мб/с, при стабільному сигналі зв'язку в селі, наприклад. Чи 40-80 мб/c у місті. Якщо в селі, де ви мешкаєте, немає своєї вежі зв'язку і ви приймаєте зв'язок з сусіднього села, тоді швидкість інтернету буде 5-10 мб/с.

      Перед купівлею рекомендую дізнатися — сигнал якого з операторів у вас ловить краще й має стійкий 4G.

 

Модем

      Якщо хочете купити модем, рекомендую вам ZTE MF79U та HUAWEI E3372h 153 або інші моделі цих виробників.

  • Чудово підходить, якщо вам треба невеликий пристрій для використання інтернету в дорозі, щоб приєднати ноутбук до мережі, під'єднується по USB порту.
  • Має дуже швидке налаштування за допомогою власного меню.
  • Драйверів і додаткових програм встановлювати не потрібно. Вони автоматично встановлюються при першому підключенні модема і відкривається меню налаштування.
  • Використовують й в домашніх умовах для комп'ютера.Wi-fi мережа може витримати до 10 пристроїв одночасно, але чим більше підключень, тим швидкість інтернету повільніша на комп’ютері. Слід звернути увагу, що є модеми, які не роздають Wi-fi, а тільки забезпечують інтернет через підключення до USB.
  • Можна під'єднати до повербанку і він роздаватиме Wi-fi, якщо у вас несподівано вимкнули електропостачання.

 

 

Мобільний роутер

      Зібралися купити мобільний роутер? Тоді рекомендую Huawei E5576-320, ZTE MF927U та інші моделі цих виробників. Вони дорожчі, але і якість Wi-fi краще, ніж у модему.

  • Має гнучкіші налаштування, а також варіант налаштування за допомогою мобільного застосунку.
  • Можна підключати до комп'ютера за допомогою USB дроту.
  • З'єднати зі звичайним роутером, якщо він має USB порт.
  • Чи використати комплектний зарядний пристрій для того, щоб роутер працював від розетки.

      На відміну від модема, такий роутер має вбудований акумулятор, що дозволяє працювати без підключення до мережі 6-8 годин.

 

 

Wi-fi роутер зі слотом під SIM-карту.

      Такі роутери нічим не відрізняються від звичайних wi-fi роутерів за характеристиками. Єдина їхня відмінність це наявність слота під sim SIM-карту, завдяки якому вони можуть приймати мобільний інтернет. Такі роутери переважно дорожчі за звичайні, а також дорожчі за модем або мобільний роутер. У порівнянні з модемом та мобільним роутером вони можуть прийняти більше підключених пристроїв, зберігши якість мережі. Ціни на такі роутери починаються 3000 грн, за модель Tp-LinkArcherMr 100, так само не поганими вважають моделі MR 150, MR 200. Такі роутери можуть використовувати як звичайний Інтернет, так і SIM-карти, що робить їх універсальними.

 

 

      У наш дуже скрутний час важливо залишатися на зв'язку завжди. Сподіваюся, що за допомогою одного з цих пристроїв ви зможете і надалі спілкуватися з рідними та близькими для вас людьми, вчитися та працювати. Прокачуйте свої знання вчасно!

Всім мирного неба!

Чорний Дмитро

 

Популярні статті

Читати далі