Як додаток NOTION може допомогти у навчанні студенту, коли задач стає багато, а дедлайни наближаються з величезною швидкістю? 

     

      Хтось користується нотатками на телефоні, щоб упорядкувати інформацію, для когось залишається незамінним паперовий планер, в якому можна проявити свій креатив і малювати все від руки. А я протягом тривалого часу губилася у всіх своїх додатках: календар для заходів, нотатки для записів думок та текстів, Google «Документи» для оформлення рефератів та конспектів, паперовий блокнот для рутинних  завдань та списків «to do». Думаю, мене зараз зрозуміє багато хто, іноді просто забуваєш заглянути до списку, тому що закрито вкладку або залишився блокнот вдома. А коли все під рукою — це шалено зручно.

 

Можливості «NOTION»

  • Kanban-дошка

      У цьому додатку найбільше мене підкорили можливості кастомізації будь-якого шаблону, що створюється під свої потреби. На парах по «Програмній інженерії» нам розповідали про методологію «Scrum» та такий чарівний інструмент як Kanban-дошка. Не обов'язково бути частиною величезного проєкту, щоб користуватись нею, для особистих завдань цей інструмент підходить ідеально.

      Наприклад, коли  у тебе попереду купа лабораторних робіт, практичних і хочеться розуміти, які завдання є взагалі, які у процесі виконання та які ти вже зробив – використовуй Kanban-дошку.

 

 

 

  • списки

      Наприклад, ти хочеш зробити список книг та об'єднати їх за категоріями: прочитані, у процесі та ті, які хочеш прочитати. Такий список зручно оформити до таблиці та додати теги, які потім можна відфільтровувати та знайти через пошук.

      Кожна чарунка з першої колонки — це окрема сторінка, де можна зробити будь-які  інші нотатки. Така функція дозволяє створити власну Вікіпедію.

 

 

 

  • планування

      Як «NOTION» може стати в нагоді для навчання? Раніше для зручності я створювала на кожен новий семестр таблицю в Excel, щоб відстежувати дедлайни та кількість робіт, які потрібно виконати. Зараз у мене в додатку під рукою цілий навчальний план, де прописано всю інформацію про предмет, кількість лабораторних та практичних, статус, а в самих картках предмета розписано завдання та варіанти, прикріплено необхідну літературу. Також можна складати й конспекти в додатку, щоб все було в одному місці, та за потреби, можна було б відкрити їх з будь-якого девайсу.

 

 

 

  • шаблони

      До речі, ще одна фіча, яка полегшує роботу з цією програмою, — шаблони. Шаблони або «templates» можна знайти в самому «Notion» або заглянути на їхній сайт, де користувачі з усього світу діляться своїми креативними шаблонами.

      Можна скопіювати будь-який шаблон і кастомізувати його під будь-які завдання.

 

 

 

Бонуси для студентів

      І нарешті, із найприємніших бонусів для студентів — підписка на «NOTION» студентською поштою @nure розблокує всі функції та абсолютно безкоштовна. Творці проєкту вважають, що студентам важливо мати під рукою інструменти, які сприятимуть розвитку та допомагатимуть у навчанні. Також є пробна версія, якої вистачить для повсякденних потреб.
З основних недоліків — необхідно витратити кілька годин свого часу для знайомства з основними функціями та створення власного планера, продумування структури та пошуку необхідних шаблонів. Але результат того вартий, адже витративши час один раз, ефективність зросте в рази.

      Офіційний сайт: https://www.notion.so/desktop

      Додаток «NOTION» може об'єднати 99% всіх твоїх даних в одному місці, створюючи бази даних, kanban-дошки з «тасками», структурувати та оформлювати файли, планувати час та бути доступним з будь-якого пристрою.

      А планування свого часу допомагає досягати великих результатів у всіх сферах життя, особливо коли завдань стає багато, а дедлайни наближаються з величезною швидкістю.

 

Успіхів в навчанні!

Ганна Соболь

 

 

Популярні статті

Читати далі