Всі вже знають про ChatGPT та успішно ним користуються, в тому числі для навчання. Але є й інші AI-інструменти, за допомогою яких можна полегшити собі життя.

 

      Отже, стисла інформація про те навіщо та як використовувати зручні інструменти штучного інтелекту не лише для навчання, а для роботи.

 

Rewind AI

      Це — пошукова система для комп’ютера. Rewind записує абсолютно все, що ви бачили, читали, чули або говорили, а потім робить це доступним для пошуку. Наприклад, забивши у пошук «курсова», ви побачите всі згадки курсової, що коли-небудь проходили через ваш комп’ютер.

Як це працює?

      На жаль, ця програма зараз доступна тільки для MacOS. Вона використовує власні APІ та оптичне розпізнавання символів з екрана, а також автоматичне розпізнавання мовлення. Для користування програмою не потрібні сторонні хмарні сервіси, такі як Gmail, Dropbox або Slack. Усі процеси, в тому числі й стиснення даних у більше ніж 3000 разів, відбуваються локально. Це означає, що дані нікуди не розповсюджуються з вашого пристрою, тож програма цілком безпечна.

 

 

Tome AI

      Невже більше не доведеться під час підготовки до усного виступу «сидіти» у PowerPoint, шукаючи картинки, що найбільш пасують, оформлення і текст? Так, Tome AI  згенерує презентацію замість вас буквально за секунди.

Як це працює?

      Tome AI використовує мовну модель GPT-3 і модель для генерації зображень DALL-E 2. Все, що потрібно – задати тему. Окрім цього, можна самостійно додати зображення або відео, вебсторінку, а також контент з Figma, Twitter, Giphy, Airtable та інших ресурсів. Згенеровану презентацію можна редагувати, як заманеться, змінювати оформлення та додавати слайди.

      Згенерована презентація початково містить 8 слайдів: на першому міститься заголовок, на другому — зміст із шістьма підпунктами вашої теми, що розташовані на наступних шести слайдах. Серед цих підпунктів також є вступ і висновок, що забезпечує логічне викладення матеріалу.

 

 

Compose AI

      Досить схоже на ChatGPT, але це — розширення для браузера. Цей інструмент дописує текст замість людини, і в нього є декілька основних функцій. Але важливо пам’ятати: що чим конкретніше задати тему, то більш змістовним буде текст. Варто також зазначити, що розширення генерує тексти лише англійською.

Як це працює?

  • Compose Anything (Google Docs та Gmail)
    Набираємо «//» і задаємо дві опції: що нам потрібно написати (статтю, лист, реферат) та про що саме. За декілька секунд отримуємо готовий структурований текст.
  • Easy Email Reply (Gmail)
    Ця функція допоможе відповісти на лист в один клац, коли відповідь не має бути надто змістовною, але все ж коректною. Розширення пропонує три варіанти: Say Yes, Say No та Say Thanks. Просто натискаємо на потрібне і за секунду отримуємо готовий лист.
  • Compose Email (Gmail та Outlook)
    Ця опція корисна, коли потрібно написати лист з нуля. У текстовому полі для листа натискаємо на іконку програми й пишемо буквально кілька слів: кому і з якою метою має бути написаний лист. Compose запропонує кілька варіантів, які також можна редагувати самостійно.
  • Autocomplete (Gmail, LinkedIn, Notion, WhatsApp, Facebook та інших сервісах)
    Ця функція доповнить текст за вами, чим заощадить час на друкування.
  • Rephrase
    Допоможе перефразувати будь-який текст. Виділяємо потрібну фразу і натискаємо alt+C, а далі просто обираємо з варіантів, що пропонує Compose.

      Звісно, ці інструменти не здатні зробити за людину абсолютно все. Але якщо навчитися з ними правильно працювати, вони можуть значно полегшити життя та навчання.

 

Успіхів в навчанні!
Анна Стрелкова

 

 

 

Популярні статті

Читати далі