У січні 2024 року, згідно з офіційною статистикою AppStore, додаток Headway став найзавантаженішим у США, перегнавши в категорії Education навіть всесвітньо відомий Duolingo, посів першу сходинку світового рейтингу серед застосунків Health & Fitness. Що ж цікавого й корисного пропонує найперспективніший стартап України HEADWAY? 

 

Хто такі Headway?

      Компанія виникла у 2019 році під керівництвом Антона Павловського, який станом на зараз зібрав чималу творчу команду з близько 250 осіб. Як і багато українських проєктів, Headway був створений і профінансований у рамках «фабрики стартапів» Genesis, де засновник Headway працював вже кілька років.

      Основна мета роботи компанії — допомагати людям навчатися і розвиватися, зробивши це невіддільною частиною їхнього життя.

 

 

Продукція Headway

      Наразі стартап зосереджений на розвитку трьох додатків для смартфонів: однойменного Headway, Impulse, а також Nibble. Розповім про них трохи детальніше.

  • У застосунку Headway містяться короткі перекази (так звані summaries) нон-фікшн книжок, які дають можливість приблизно за 15 хвилин прочитати одну з обраних книг. Користувач має змогу продивитись її ключові ідеї, а також прослухати чи прочитати скорочену версію. Як на мене, це чудовий вибір для тих, хто хоче розвиватися і дізнаватися щось нове, не витрачаючи надто багато часу. Також цей застосунок допоможе швидко підшукати хорошу книгу для повного подальшого прочитання. До речі, преміум версія застосунку доступна всім українцям цілком безкоштовно.

 

 

  • Додаток Impulse з’явився трохи пізніше, однак за популярністю навіть зумів обігнати Headway. Він зосереджений на повсякденному тренуванні мозку, тож пропонує користувачеві цікаві міні ігри й головоломки, які здатні покращувати увагу, пам’ять, концентрацію та швидкість реакції. Особисто мені дуже сподобався такий інтерактивний формат, адже подібний процес навчання допомагає одночасно і «поворушити» сірою речовиною, і розслабитися. Також у додатку можна пройти різноманітні психологічні й розумові тести. Після цього користувачеві надається відповідний звіт з детальною аналітикою щодо отриманих результатів.

 

 

  • А от у застосунку Nibble, який побачив світ у 2023 році, доступні невеликі уроки з найрізноманітніших тем, таких, як мистецтво, фінанси, математика та інші. Загалом хороша практика для розширення ерудованості й підтримки гостроти мислення.

 

 

Досягнення та перспективи

      Усього за 5 років існування Headway зуміли досягти почесних висот. Зокрема стартап входить у список найвпливовіших у світі компаній з трансформації освіти (GSV 150). Промовистим є і той факт, що вже за два роки стартапу пророкують статус «єдинорога» — оцінку в 1 мільярд доларів.

      Наразі загальна кількість завантажень усіх 3 застосунків сягає 90 млн (30 млн — Headway і понад 55 млн — Impulse). Однак найближчим часом планується впровадження можливості детальніше відстежувати свій навчальний прогрес, що, ймовірно, значно збільшить число активних користувачів.

 

Навчання протягом життя

      Думаю, не тільки класний дизайн і цікавий функціонал ваблять «юзерів» з усього світу використовувати освітню продукцію компанії Headway. Не меншу роль грає достойна концепція роботи стартапу, яка зводиться до простого принципу «lifelong learning» — навчання протягом життя.
Не важливо скільки тобі років — ніколи не рано і не пізно розвиватися та підкорювати нові вершини. Погодьтеся, саме це й робить нас по-справжньому сучасними людьми.

 

 

Навчайтеся і підтримуйте українське!

Василина Яблонь

 

 

 

Популярні статті

Читати далі