Хочете відпочити та подивитись щось цікаве? В останній місяць перед сесією пропонуємо вам підбірку на будь-який смак. 

 

  1. Аніме «Маєток тіней» (Shadow House)

 

 

      Гарний і величезний будинок, вишукана їжа, дорогий одяг, гарні слуги — чим не мрія? Проте в «Маєтку тіней» навряд чи хтось по-справжньому щасливий, окрім живої ляльки Еміліко. Вона віддано служить своїй господині Кейт, яка є тінню-підлітком. За традицією тіні проходять у певному віці випробування, де мають довести право на подальше існування. Тіні проходять іспит разом зі своїми обличчями — живими ляльками, щоб продемонструвати свою спорідненість з ними. Проте Кейт дізналася страшний секрет маєтку, і має на меті зруйнувати режим Дідуся — головної тіні.

 

  1. Анімаційний серіал «Розчарування» (Disenchantment)

 

 

      Принцеса Тіабіні (Бін) доросла пиячка та шибайголова, яка живе з батьком, мачухою-амфібією та зведеним братом. Король Зоґ  вирішує віддати дочку заміж за принца з багатого сусіднього королівства, і от тут і починаються веселощі. До Бін перед весіллям приходить маленький чорненький демон Люцик, якому дано завдання опустити принцесу на ще нижче дно, схиляючи її до поганих вчинків. А на саме весілля несподівано приходить ельф Ельфо з чарівної, проте закритої країни. Він хоче дізнатися, що таке людське горе. Так в алкоголічки з’являються нові круті друзі, з якими вона пройде й пекло, й рай, й таємні підземелля, і розвинуту країну Стімленд.

 

  1. Фільм «Чіп і Дейл — бурундучки-рятівнички» (Chip 'n' Dale: Rescue Rangers)

 

 

       Це не старий добрий мультсеріал, а кіно з елементами мультиплікаційної графіки. Воно нам показує не продовження пригод відомих гризунів, а інший погляд на них. Стара команда з Чіпа, Дейла, Пружинки, Сирогриза та мухи Ґедзик  — не герої, які усіх рятують, а актори. Ми зустрінемо у фільмі й інших героїв Діснея: хтось з них досі успішний, проте деякі непопулярні та доволі бідні. Актори мультиків спокійно живуть з людьми, працюють з ними, навіть злочини розслідують. А розслідувати є що — хтось викрадає забутих акторів та робить піратські копії. Дейл всіма силами намагається об’єднати стару команду, щоб розгадати цю загадку.

 

  1. Фільм «Кролик ДжоДжо» (Jojo Rabbit)

 

 

      Ні, цей фільм не пов’язаний з відомим аніме-серіалом. У центрі сюжету 10-річний хлопчик, який має прізвисько Джоджо. До речі, живе він в Німеччині 1944 року і дуже любить лідера цієї держави. Як звичайна дитина Джоджо заводить уявного друга, який схожий на того самого вождя. Хлопець майже немає друзів, в його житті багато негараздів. Одного разу він знаходить у своєму будинку дівчину-єврейку. Спочатку він здивувався, але згодом навіть трохи зблизився з нею, через що виник конфлікт з уявним другом. Фільм є одночасно комедією і драмою, складно сказати, що переважає більше.

 

  1. Повнометражне аніме «Досконала журба» (Perfect Blue)

 

 

      Аніме-ровесник славнозвісному «Євангеліону». Співачка Кірігое Міма хоче стати телезіркою, знімаючись у серіалах. Її шанувальникам ця ідея не сподобалась, жінка почала отримувати купу погроз, одного разу їй навіть підкинули вибухівку. Міма божеволіє, оскільки хтось в Інтернеті починає вести за неї особистий щоденник, а вона все частіше не розуміє та не пам’ятає свої дії.

 

      Сподіваємось, в цій підбірці ви знайдете те, що допоможе вам розслабитися після складних лабораторних або контрольних робіт.

 

Максим Мороз

 

 

Популярні статті

Читати далі