Музика займає важливу частину життя сучасної людини. Хтось віддає перевагу «репу», хтось — «важкому металу». Але навряд чи можна зустріти людину, яка жодного разу в житті не чула про корейську поп-музику (скорочено — к-поп). Одним з найвпливовіших гуртов цієї індустрії є Bangtan Boys або просто BTS.  Але хто ж вони такі і чим приваблюють фанатів з усього світу? Погляньмо ближче. 

 

      Бувши надзвичайно популярним гуртом у себе на батьківщині, BTS привернули загальну увагу після отримання Billboard Music Award у номінації «Найкращий артист у соціальних мережах», обігнавши таких артистів як Джастін Бібер та Селена Гомез та побивши світовий рекорд, зібравши понад 300 млн голосів від відданих шанувальників у всьому світі. 

 

 

     BTS (Beyond The Scene) або Bangtan Sonyeondan, що перекладається як «куленепробивні бойскаути», — це «к-поп» гурт з Сеула, який на сьогодні є чи не найвідомішим корейським гуртом.

     Гурт дебютував у червні 2013 і складається з 7 учасників:

  • Кім Намджун (Rap Monster) — лідер гурту, хлопець з IQ 148, у минулому – андеграундний репер.
  • Кім Сокджін (Jin) — старший учасник та особа групи з неймовірно красивим дзвінким голосом.
  • Мін Юнгі (Suga) — репер, є, як і Намджун, продюсером та композитором, у минулому – андеграундний репер.
  • Чон Хосок (J-Hope) — репер та головний танцюрист.
  • Пак Чимін (Jimin) — вокаліст та танцюрист, тембр – контратенор.
  • Кім Техон (V) — вокаліст, володар неймовірно глибокого та красивого голосу.
  • Чон Чонгук (Jungkook) — наймолодший учасник гурту, танцюрист, вокаліст, у ранніх альбомах репер (зараз він здебільшого співає).

     Однією з відмінних рис гурту є дуже доброзичлива атмосфера і дуже поважне ставлення учасників один до одного, що не завжди зустрічається у великих та популярних колективах.

 

 

     Перший альбом вийшов 13 червня 2013 року та представив вельми оригінальний концепт, який гурт продовжує розвивати досі.

     Перші 3 альбоми: «2 Cool 4 Skool», «O!RUL8,2?» та «Skool Luv Affair» — стали так званою «шкільною трилогією». Всі вони були пов'язані зі шкільним життям, початком шляху молодого гурту, чим вони і завоювали любов юних фанатів, які в піснях BTS знаходили відбиття своїх почуттів та переживань.

     Але гурт не зупинився на шкільній тематиці, і наступні альбоми — «The Most Beautiful Moment in Life» у двох частинах і «Young Forever» розповідають про юність, пошук себе і, зрештою, становлення особистості.

     Наступним етапом в історії групи стали альбоми «Wings» і «You Never Walk Alone», що розповідають про повноцінне дорослішання, знаходження гармонії з власним "я" й, як підсумок, прийняття себе цілком, зі своїми перевагами та недоліками, що повноцінно розкривається в новому альбомі «Love Yourself».

     Це і є особливістю гурту — вони дорослішають у своїй творчості й разом зі своїми фанатами змінюються, розвиваються і не бояться експериментувати.

 

 

     Фанати кажуть:

— «Особисто для мене Bangtan Boys — це приклад того, що, незважаючи ні на що, головне не зупинятися і йти до своєї мети, адже спочатку їх не сприймали в Кореї, багатьох, якщо не всіх членів гурту критикували та радили взагалі піти з неї.»

— «Вони пишуть пісні не лише про кохання, вони порушують важливі соціальні теми та теми ментального здоров'я. Їхні пісні підтримували мене тоді, коли мені здавалося, що все, настав час опускати руки і здаватися. Їхня музика надихає мене в досягненні особистих цілей, вчить любити себе, вчить бути краще. Мене надихає їхня неймовірна відданість справі, те, як вони намагаються на репетиціях, як працюють над собою – це змушує мене також не стояти на місці. Я ніколи не забуду той момент, коли дивилася одне з ними інтерв'ю, і Намджун сказав, що він читав Сократа та вивчав філософію, щоб краще розуміти людську натуру та писати тексти, які будуть близькі людям — після цього я буквально закрила вкладку та помчала готуватися до іспиту з філософії. BTS допомагають мені стати найкращою версією мене самої, тому що вони дають величезний заряд позитиву, оптимізму та енергії, яку ти хочеш використати для того, щоб займатися самовдосконаленням.»

— «Загалом, завдяки їм я трохи інакше глянула на реп як жанр, і мене взагалі страшенно вразило те, що від читання можна розплакатися (я мала на увазі сольну композицію Шуги First Love, емоційність і відкритість якої кинула мене в шок, попри те, що вона корейською, а розуміння даної мови мені недоступне). Мені подобається, що можна дуже довго аналізувати діяльність BTS, але якщо підсумувати, то вражає і приваблює в них те, що вони наполегливо трудяться, удосконалюються, не бояться експериментувати з новими стилями, і їхня праця не залишається непоміченою, їх альбоми — це багатогранні твори, їх цікаво розглядати, досліджувати…»

     Ось чому не дивно те, що «перший англомовний сингл «Dynamite» випущений у 2020 році мав відеокліп, котрий за першу добу зібрав понад 100 мільйонів переглядів. А пісня дебютувала на вершині Billboard Hot 100, ставши першим синглом BTS, що досяг подібного результату, а також другим серед корейських артистів в історії» — доповнюю загальну картину Вікіпедія.

 

 

     І справді, можна любити або ненавидіти к-поп музику, але не можна не відзначити оригінальність музики та текстів, а також тих грандіозних зусиль, які BTS вкладають у свою творчість, чим і заслуговують на любов і визнання мільйонів фанатів по всьому світу.

 

Євгенія Черкасова

 

Популярні статті

Читати далі