Якщо ви вже маєте якісь знання та вміння, які допомагають робити вам знімки якісно, цього не завжди достатньо для того, щоб у коментарях вам писали «Awesome» або «Masterpiece». Про те, як отримати захоплення публіки, і піде мова далі.

 

Відмовтеся від публікації нісенітниці

      Ця травинка вийшла красивою, і я її опублікую?

 

 

 

      Ні, цього робити точно не варто. Якщо немає об'єкта, за який чіплятиметься око (а травинки серед безлічі інших недостатньо), цей знімок найімовірніше провальний. Також доволі безглуздими є просто селфі в профілі (для них краще підійдуть історії) або щось просте в цьому роді. Перш ніж опублікувати — подумайте, чи є в цій фотографії сенс.

 

Креативність та ідея

      З минулого пункту ми плавно переходимо до цього. Ідея є ключовою у вашому кадрі, якщо вона є — вже добре. Для того, щоб вона була, потрібно зробити трохи більше «кліка» в додатку камери. Ми розглянемо два напрямки — портрети й все інше.

 

 

      Для першого важливо бути оригінальним, щоб не повторювати масу інших ваших знімків. Урізноманітнити їх завжди можна оригінальним позуванням, аксесуарами, фарбами, кольорами, оточенням і, в гіршому разі, використанням фотошопу. Використовуйте різні незвичайні ракурси й експериментуйте зі світлом.

Головне правило — не повторюйтеся.

 

 

 

      Для інших жанрів, чи то їжа, чи то домашній улюбленець, чи то природа, чи то ще щось, головною складовою є композиція та гармонія. Знайдіть головний об'єкт, не забувайте про передній і задній план та інші дрібниці. Намагайтеся також передати емоції, які відчуваєте від того, що бачите.

 

Де брати натхнення та ідеї?

       Є кілька способів, якими ви можете скористатися.

 

  1. Експериментуйте з предметами оточення.

      Виберіть будь-який предмет, який потрапив вам на очі, і спробуйте обіграти його, не обов'язково навіть використовувати його, достатньо іноді передати сенс. Можете взяти кілька предметів у «мішечок» і витягнути випадково перший-ліпший. Його і використовуйте.

 

  1. Придумайте оригінальну позу та ідею.

 

 

 

      Тут може не обійтися без фотошопу. Створюйте цікаві лінії, спробуйте ефект левітації, подвійної композиції або щось ще. Крім усього, у вас є можливість надихатися фотографіями інших людей — переробіть чиюсь роботу на свій лад.

 

  1. Відтворіть сцену з книги або фільму.

      Якщо вам подобається якась франшиза, то чому б не повторити з неї якийсь кадр? Наприклад, сцену з «Портрета Доріана Грея» або «Шерлока Холмса». Безумовно, це матиме цікавий вигляд.

  

  1. Фотографуйте через рівні проміжки часу.

      Цим способом користуються фотографи, коли виходять на прогулянку. Можна робити знімки раз на 5 хвилин, зупиняючись при цьому і не рухаючись з місця. Якщо потрібно — спростити собі завдання, і дати собі можливість пройти 5 кроків після дзвінка таймера, щоб знайти більш вдалий ракурс.

 

  1. Обмежте себе 36 кадрами.

      Це один зі стандартів для плівкових фотоапаратів. Через те, що карта пам'яті вміщує занадто багато, багато хто перестав вкладати у фотографії якусь цінність. Якщо поставити обмеження — ви будете дивитися на процес трохи інакше. Спробуйте і зворотний бік, поставивши завдання в 500 знімків за день. Це буде теж досить цікавий досвід.

 

      Пробуйте й експериментуйте. Можна комбінувати вищеописані способи або придумувати щось своє. Відтворити свій сон або дитячий малюнок? Чому ні? У всьому можна знайти щось цікаве.

 

Усім креативних ідей і приголомшливих кадрів!

Марк Харланов

 

Популярні статті

Читати далі