Ось-ось вже й Новий Рік, але для студентів це свято означає одне: сесія ще ближче. Як не втратити новорічного настрою? Як встигнути приділити свій час навчанню, і водночас родині, друзям? Відповідь на ці запитання читайте у нашій статті.

 

1. «Хвости» - не вирок

     Якщо ж все-таки уникнути хвостів не вийшло, то здати усі роботи чи просто підвищити свій бал можливо до першої консультації з дисципліни. Головне у такій ситуації самоконтроль і трішки зусиль. Якщо кількість хвостів перевищує кількість предметів, то не слід забувати про вірних товаришів з групи та з потоку, роботи яких можна взяти як базу та трішки переробити.

 

 

2. Естетичні конспекти

     Написання конспектів, звичайно, займало кількість часу у навчальному семестрі, але це того варто. Це заняття здатне закласти у пам’яті потрібну зорову інформацію й не тільки. Справа в тому, що коли читаєш, ти недостатньо концентруєш увагу і можеш відволікатися. А під час написання засвоюється більший обсяг інформації, оскільки уся твоя увага приділена цій справі. А ось, якщо додати яскраве гарне оформлення, то це допоможе й концентрувати увагу, й швидше знайти потрібну інформацію на іспиті, де дозволено користування конспектами. Також, у такому випадку можна приклеїти індекси з назвами тем у якості закладок.

 

3. Навчальні зустрічі з друзями


     Для того, щоб урізноманітнити свій час під час підготовки до іспиту можна зустрітися з «друзями по нещастю» і разом вирішувати свої завдання. По-перше, такий підхід попереджує сум і нудьгу: друзі своєчасно підтримають, розважать і піднімуть настрій. По-друге, є ймовірність, що друзі зможуть тобі допомогти, як і ти їм: хтось сильніший в одній дисципліні, хтось в іншій, так ти отримаєш не тільки відповіді, але й пояснення — колективний розум здатний творити диво. 

 4. Вітамінізуй мозок

     Самий час потурбуватися про своє здоров’я. Є чимало продуктів, які покращують і прискорюють роботу мозку. Один з таких, наприклад, гарячий шоколад, що радять вживати під час сесії. Тут одразу два секрети: по-перше, якісний гарячий шоколад збільшує надходження крові до мозку, тим самим стимулюючи мозкову діяльність; по-друге, смак гарячого шоколаду добре запам’ятовується, і, згадка про нього на іспиті, може допомогти згадати корисну інформацію. Майже таку ж ефективність має чорний шоколад, особливо з горіхами.

 

5. Здоровий сон – запорука успіху

     Чимало студентів порушують свій режим сну через навчання. Однак, це навпаки знижує шанси успішно закінчити рік. Таким чином, студенти отримують не тільки кілька додаткових годин, але й знижену продуктивність, яка однозначно забере у студента кілька рейтингових балів. Слід вміти розподілити свій час раціонально: виділити частину дня, у яку обов’язково треба зробити справи, що потребують «виходу у світ», а іншу частину присвятити навчанню і здоровому сну.

 

6. Новий Рік за розкладом

     Забувати про новорічний настрій студенту не варто. Прикрашай кімнату, насолоджуйся білим снігом і миготінням гірлянд, запрошуй друзів на ковзанку, на прогулянку на лижах, тобто дбай про своє ментальне здоров’я і знай, що тобі під силу усе!

 

 

     Звичайно, ці поради не зможуть розв'язувати усі ваші проблеми перед сесією, але, сподіваюся, допоможуть зберегти гарний настрій.

 

Бажаю вдалої сесії!

Аліна Тельнова

 

Популярні статті

Читати далі