Кожному майбутньому першокурснику важливо знати, що таке Профспілковий комітет студентів ХНУРЕ і чим вона може бути корисна студентам. 

 

      Як завжди, трохи попрацюємо з поняттями. Профспілка чи Первинна профспілкова організація студентів ХНУРЕ (ППОС ХНУРЕ) — це добровільна організація студентів, метою якої є захист ваших соціально-економічних прав.

 

 

      Якщо висловлюватися вже зовсім людською мовою, то Профспілка — це глобальний університетський кешбек і спонсор вашого гарного настрою. Чому так?

 

По-перше…

      Профспілка — це підтримка та фінансування ваших ідей. Якщо у школі у вас були класні задуми для організації якихось заходів або занять на дозвіллі, але не було можливості все це реалізувати, терміново записуйте свій задум і після вступу до ХНУРЕ біжіть до Профспілки. Реалізувати вашу ідею - реальніше нікуди! 

      Чули про коворкінгу «Антикомфорт» в університеті? Це плід праці наших студентів, яким допоміг, вгадайте хто? Правильно. Студентський профком ХНУРЕ.

Профком — це матеріальна допомога. Якщо раптом у вас, як у студента, виникли якісь матеріальні труднощі, не варто вплутуватися в кредити та продавати нирки на чорному ринку. Просто зайдіть до 273 аудиторії головного корпусу, і чуйні хлопці та дівчата з профкому допоможуть вам розв’язати вашу проблему. 

      Багато студентів, наприклад, ті, у кого з'явилися раптові проблеми у сім'ї чи зі здоров'ям, можуть звернутися за допомогою до Профспілки. І ось реальний приклад:

      «Не поодинокі випадки, коли до нас звертаються за допомогою. Дуже багато студентів пишуть заяви на матеріальну допомогу. Якщо студент захворів і витратив купу грошей на ліки. Тоді він приходить, пише заяву на матеріальну допомогу, прикріплює чеки, і йому на карту приходять гроші».

 

По-друге…

      Профспілка — це ваш відпочинок, дозвілля та оздоровлення. І тут вже не важливо домосід ви або непосидючий авантюрист. Можете бути впевнені, що у Профспілці знайдеться захід і на ваш смак — «Mr&Ms NURE», «Масляна», «День студента», квитки в театр та багато іншого. 

      Чи у вас живе дух невизнаного мандрівника? Готуйте свій похідний рюкзак для туру до Чорнобиля, катання на лижах у Драгобраті та битві на байдарках.

      Вдень «відстоюєте мід у доті», а вночі з «AWP відстрілюєте терористів»? Здається, саме час перевірити скіл в ігрових турнірах з «CS:GO» та «DOTA 2», а там, дивишся, і "затягне" на студентському турнірі з пейнтболу. 

  

По-третє…

      Профспілка — це пільгові квитки в метро та студентський квиток ISIC. Думаю, тут і коментарі зайві. Пільгова картка метро після вступу до університету стане для вас справжнім порятунком і приводом зайвий раз подякувати Профспілку за те, що купу грошей витратите не на проїзд, а хоча б на смачну курочку з KFC.  

      А про користь та необхідність завести картку ISIC ми вам ще розповімо у наступних статтях.

 

І в результаті…

      Ще дуже багато речей, з якими вам, майбутнім студентам, може допомогти Профспілка. Однак, найголовніше в будь-якій організації — це не так її функції та можливості, як самі люди. У Профспілці на вас чекатимуть такі ж студенти, як і ви самі, які завжди готові допомогти вам із будь-якою проблемою. І, що ще важливіше, так само можете допомагати іншим і ви. 

 

Що для цього потрібно? Запам'ятовуйте:

Крок 1: вступити до ХНУРЕ.

Крок 2: вступити до нашого студентського Профкому.

 

      І якщо вже тепер у вас є повна впевненість у тому, що в університеті про вас подбають, залишилося лише побажати вам удачі, абітурієнти!

 

Каріна Темчур

 

 

Популярні статті

Читати далі