А ви знаєте, що ЗНО, яке для нинішніх студентів перетворилося на давно забутий кошмар, для абітурієнтів сьогодення стало майбутнім МНТ? Складний етап у житті школярів, що хвилює, який так чи інакше залишає слід у пам'яті кожного, хто його пройшов. Студенти ХНУРЕ поділилися з нами своїми думками та спогадами про власне проходження незалежного оцінювання. 

 

Підготовка 

  1. Все переможе наполеглива праця

Саша:

— Найбільше боявся фізики, бо в нас у школі її викладали не дуже. Батьки відправили до репетитора, і я на кожне заняття вирішував по 10 різних завдань. А на хвилиночку, займався я 3 рази на тиждень. 

  1. Творчий підхід

Настя:

— Одним з предметів я обрала історію, яку знала, якщо чесно, so-so. Мене готувала подруга, яка була олімпіадником, роком молодше. Вона мала класну методику: вигадувала смішні асоціації чи історії, щоб мені було простіше запам'ятати події. Іноді навіть міні-комікси малювала. Було дуже весело і, що найголовніше, дієво. Історію я здала добре, а ми ще довго сміялися з наших історичних жартів.

 

 

День іспиту

      3. Просто зроби це

Олег:

— Перед першим іспитом я прокинувся настільки рано, що це було раніше за будильник, заведений на 6 ранку. Пам'ятаю, коли зустрілися з друзями, я всю дорогу до школи співав якусь безглузду пісеньку, щоб відволіктися. І так десь хвилин 30, але без особливих успіхів. Але вже на самому іспиті, коли роздали завдання, я відчув уже якесь полегшення. Подумав: ну, шляху назад немає, просто зроблю це. І почав вирішувати завдання. Розумовий процес привів почуття до ладу, так що все пройшло добре.

       4. Намагайся не нервувати

Каріна:

— Думаю, моя найбільша помилка на іспиті полягала в тому, що я дико почала нервувати. Це було ЗНО англійською, а я дуже добре знала цей предмет, тож зовсім не переживала. Почала з твору, все йшло добре. Я перестала писати його і вирішила подивитися на годинник. Не знаю чому, але в цей момент я почала так сильно нервувати, що, здається, у мене почалася істерика. Все дійшло до того, що я навіть забула слова, які добре знала, і наробила купу безглуздих помилок, які ніколи до цього не робила. Загалом, іспит я тоді склала не так добре, як хотіла, зате зрозуміла, до чого можуть довести нерви.

  

 

  1. Енергетики не допомагають

Толік:

— Я перед математикою взагалі заснути не зміг. Вранці не поїв і вирішив випити 2 банки енергетика. Чи потрібно говорити, що на іспиті мені, звичайно, стало дуже погано, і я пробув у медпункті купу дорогоцінного часу. Тож краще енергетиками не балуватися. Особливо на порожній шлунок. І перед важливим іспитом.

 

Після бурі

       6. Пам'ятай, що зусилля будуть винагороджені

Віка:

— Я просто обожнюю грати у комп'ютерні ігри. Але того року, пам'ятаю, поставила собі за мету не грати, ні в що, поки не закінчу із ЗНО. Було важко відмовлятися від того, що подобається. Тим більше що я хотіла стати гейм-дизайнером. Після останнього іспиту я накупила купу смакот, прийшла додому і просто грала весь день. Я відчувала таке полегшення та умиротворення в той момент. Я пройшла через ЗНО, і все закінчилося.

 

І на останок…

 Ніколи не здавайся

Ліза:

— Що б я хотіла порадити школярам… Не потрібно так сильно переживати. Я розумію, що на багатьох тиснуть батьки, адже, як-не-як, вирішується майбутнє. У принципі дітям у 16 ​​років, які ще нічого до ладу не знають і не бачили, дуже складно зрозуміти, ким вони хочуть бути. Але, хай там як, будьте спокійними та впевненими. Навіть якщо ви не зробите зараз, у вас завжди є можливість спробувати ще раз і за рік змінити щось у своєму житті. Не потрібно обмежуватися одним роком та однією можливістю. У житті є безліч варіантів, головне зрозуміти — чого саме хочеш. Якщо не вийшло з першого разу — це не означає, що ти невдаха чи ганьба сім'ї. У мене є подруга, яка 2 рази здавала ЗНО не тому, що вона дурна, а, тому що дуже перенервувала. Тому треба завжди пам'ятати, що впевненість у собі — це фундамент, на якому будується все інше. Всі мають право на помилку, так що не стресуйте.

 

Вступна кампанія 2022

      Вже з 1 липня стартує вступна кампанія з реєстрації електронних кабінетів для вступу у ЗВО. Якщо ти абітурієнт ХНУРЕ й у тебе виникли питання про створення електронного кабінету та внесення заяв в електронній формі, можеш звертатися до наших консультантів за телефоном:  +380974189953, +380954201113 (у робочий час, до 19 години).
 Або написав листа за адресою — e-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 А також запрошуємо вас до Telegram каналів: Абітурієнт ХНУРЕ                         @nure_osvita
                                                                      Чат про ВСТУП 2022 до ХНУРЕ      @nure_vstup  

      Наш журнал бажає успіху всім, хто цього року візьме участь у незалежному оцінюванні. І як було сказано вище: головне — це впевненість у своїх силах.

 

 Чекаємо вас у ХНУРЕ! 

Каріна Темчур

 

 

 

Популярні статті

Читати далі