Якщо ти хочеш бути лідером свого життя та мати великий щоденник цікавих історій, тобі варто піти у гори. Дозволь дізнатися собі, як крок у поході може стати кроком до власних перемог. 

 

      Напевне, хоч раз, ти отримував пропозиції сходити у справжній похід з ночівлею влітку, у наметах та з гітарою біля багаття. Згадав себе? Твоя відповідь була: «Не хочу йти з великих рюкзаком та й комах я боюся…»?

      Насправді похід, через подолання власних страхів та виходу з зони комфорту, приносить дуже великі зміни в особистий розвиток, про які й поговоримо.

 

Планування побуту та роботи


      Підготовка походу має бути дуже ретельною. Нести великий рюкзак з купою непотрібних речей вгору дуже важко, тому важливо взяти тільки необхідне. А також треба раціонально скласти маршрут, вивчити карти та спеціальні путівники, які мають довідки щодо рекомендованих маршрутів. Такий підхід дуже допомагає у реальному житті, в буденних справах та й на роботі. Наприклад, щоб написати лаконічний та продуманий дизайн програмісту потрібно прочитати купу документації, продумати свій алгоритм так, щоб він був результативним та ефективним. І врешті-решт, ти маєш навчитися мандрувати з маленьким рюкзаком!

 

 

 

В поході ти зустрічаєш справжніх друзів


      Похід — це колективна відповідальність. Один займається приготуванням сніданків для всіх, інші відповідають за вогнище та ставлять намети. Кожен вносить свою частку, робить щось для команди. Коли стає важко, друзі підбадьорюють один одного та йдуть далі. З ким сходив у похід не важко крокувати по життю.

 

 

Можна віднайти себе 

      Увесь маршрут проходити й одночасно розмовляти дуже важко. Тому більшість часу доводиться проводити наодинці зі своїми думками. Під час цих роздумів можна проаналізувати моменти зі свого життя, або поставити собі питання з приводу майбутнього, і якщо пощастить — знайти відповідь.

 

 

 

Романтика

      Її так не вистачає у повсякденному житті. Уяви — це стелене зорями нічне небо, яке не побачиш у місті через «засвічення» штучними джерелами світла. Або вечори з гітарою у вогнища, під теплий чай та солодощі. Я знаю, після цих слів тобі точно закортить відкинути навчання та зібрати друзів у похід.

 

 

 

Фізична форма

      Щоб ходити у справжні спортивні походи, треба обов’язково щоденно тренуватись. За день доводиться проходити щонайменше 20 кілометрів, тому важливо готуватися до тривалих переходів з важким рюкзаком. А також мати гарну координацію, адже часто доводиться йти по вузькім, слизьким переправам через струмки. Це дуже гарний привід записатись на плавання, біг чи бадмінтон.

 

      Коли ти підеш у свій перший похід, життя зміниться назавжди. Ти станеш сильнішим, витривалішим, більш організованим. В тебе обов’язково знайдеться гарна компанія справжніх друзів. Може ти навчишся співати та грати на гітарі, або вперше побачиш Чумацький шлях. Ніхто не знає, що вперше ти відкриєш для себе, але це обов’язково будуть тільки приємні пригоди. Варто тільки почати.

 

Кириченко Ірина

Популярні статті

Читати далі