Інтернет пропонує нам широкий вибір медіаресурсів, навіть статті з топами, в яких вони описані. Але, на жаль, багато подібних статей з добірками часто бувають необ'єктивними або засторілими. Особисто протестував працездатність і якість матеріалів нижчевказаних сайтів, пропоную свою добірку, систематизовану за рівнем володіння мовою.

 

 

Електронні словники

      Почнемо ми саме з них.  Гугл-перекладач — це здорово і вічно, але він не забезпечує якості перекладу та глибини занурення у використання слова чи фрази, що досягається контекстом.

      Я виділив два словники, які, як на мене, здатні задовольнити потреби користувача. Сайти-перекладачі, наведені нижче, здатні, крім класичної функції перекладу та демонстрації використання слова або фрази, показувати список синонімів або антонімів. Особливо тішить те, що вивчення мови з них справді можливе, оскільки прикладів наводиться багато, які, своєю чергою, дуже різноманітні.

Reverso Context також працює з іншими мовами.

https://context.reverso.net/

https://www.merriam-webster.com/

  

Для початківців:

http://begin-english.ru/

      Для вивчення азів та граматики англійської мови без особливих нюансів сайт підходить чудово, тому він знаходиться в розділі для початківців. Якщо ви знаєте англійську на достатньому рівні, то практично нічого нового ви для себе тут не знайдете.

https://englishgrammarsecrets.com/

      Відмінний сайт із маленькими статтями про граматику, доповнено тестами для закріплення матеріалу. На жаль, там все англійською, але граматичні правила розписані добре, незрозумілі вирази можна перекласти за допомогою перекладача.

https://www.real-english.com/new-lessons.htm

      Сайт із відеоуроками для початківців, що дозволяє швидше адаптуватися до звучання англійської мови, щоб краще сприймати її на слух. Після перегляду відеоматеріалу можна пройти вправу для закріплення вивченого.

 

Для середнього рівня:

https://edu.gcfglobal.org/en/

      Кумедний освітній сайт з мінііграми та інструкціями. Гарний тим, що містить гайди на різні комп'ютерні програми, пізнавальні статті, повсякденні рутинні речі, на кшталт готування їжи, і так далі.

https://www.englishgrammar.org/

      Сайт з розбором тонкощів граматики, пунктуації та іншого. Інформація представлена ​​у вигляді невеликих статей. Дуже просто та зручно.

https://teacherluke.co.uk/ 

      Професійний вчитель англійської вже близько 10 років записує свої подкасти на різні теми. Говорить він у звичайному темпі, так що тут ви не зіткнетеся з монотонним розтягуванням слів — дуже жива мова. У подкаст входить монолог вчителя, Люка, чи інтерв'ю з іншою людиною, і навіть лексична частина, де Люк розповідає про тематичну лексику подкасту.

http://www.tv411.org/

      Сайт з відео на різні теми, цікавий тим, що, крім звичайних тематичних відео, є гумористична частина. На відміну від подкасту Люка, ресурс з гарним достатком діалогів, коли ж у Люка, людей буває рідко більш ніж двоє.

  

 

Для високого рівня:

https://www.grammarly.com/blog/

      Відмінний блог, що містить навчання правильному написанню будь-яких письмових повідомлень, підготовку до прийняття на роботу, а також звичайні тематичні статті. Гарний тим, що здебільшого, заточений під навчання грамотному та вивіреному листу, що відрізняє його від інших.
 

https://www.bbc.com/

      Новини та статті англійською мовою.

https://www.theguardian.com/uk

      Новини та статті англійською мовою.

https://www.ted.com/

      Проєкт, присвячений поширенню унікальних ідей якнайширше. Поширюється відеоматеріалами у вигляді лекцій-«розмов». Гарний своєю різноманітністю, відсутністю національної прив'язки, що дозволяє послухати англійську мову людей з різних точок земної кулі.

  

 

      Насамкінець я залишу вам ще кілька посилань на корисні ресурси, які не увійшли до жодної категорії через можливість вибору свого рівня або проходження тесту для його визначення.

https://learningenglish.voanews.com/

https://www.engvid.com/topic/grammar/

 

Всіх благ! Вчить англійську мову!

 Седих Денис

 

Популярні статті

Читати далі