Нові комп'ютерні ігри з'являються на світ щодня, багато з них залишається просто непоміченими. У цій статті ми познайомимо вас з чудовою серією новел-ігор Danganronpa, яка вийшла кілька років тому і може залишити приємний слід на вашій ігровій історії. 

 

     Гра, що має незвичайний сюжет, що шокує поворотами подій і не раз примушує своїх гравців поворушити звивинами. Гра є візуальною новелою у вигляді детектива.

     Концепція світу Danganronpa протистояння між Відчаєм і Надією. Нерідко і в нашому житті ми стикаємося з тим, що треба долати перешкоди на нашому шляху не здаватися, не дивлячись ні на що. Гра представляє героїв, що не втрачають віру в себе і своїх друзів ні за яких обставин. Але хто ж отруює наш світ Відчаєм? Які почуття зможуть побороти злого ворога?

 

Danganronpa: Trigger Happy Havoc

     Перша частина гри, під назвою Danganronpa: Trigger Happy Havoc, переносить нас в академію "Пік Надії". Академія бере у свої учні "кращих з кращих". Наприклад, тут можна зустріти "Абсолютного Винахідника" або "Абсолютну медсестру" майстрів у своїй діяльності, і немає більш здібного претендента на їх роль. Проте все ж одному звичайному школяру пощастило потрапити в супер-пупер школу "Абсолютним щасливчиком". За цього персонажа, на ім'я Макото Наэги, і будемо ми грати.

     У перші хвилини гри перед нами з'являється яскрава картинка, що символізує надію у вигляді талановитих хлопців та дівчат зі всього світу. Проте все змінюється з появою директора академії робота-ведмедика Монокуми. Тепер покинути просто так стіни навчального закладу у наших героїв не вийде: двері та вікна забиті. Директор оголошує відкриття убивчої гри, в якій, якщо у тебе вийде скоїти злочин і залишитися непоміченим ти переміг. Інших учасників убивчої гри, якщо вони не розкриють злочинця, чекає страта. Інакше, страта чекає винуватця Класного суду. Але, якщо убивча гра не почнеться, учні залишаться в школі назавжди.

     Що ж сталося у зовнішньому світі? Чому ніхто не квапиться рятувати блискучих учнів?

 

 

Danganronpa 2 : Goodbye Despair

     Друга частина гри Danganronpa 2: Goodbye Despair знайомить нас з абсолютно новими героями, які учні все тій же академії "Пік надії". Локація гри міняється: ми знаходимося на тропічному острові, де немає ніякого Монокуми, а тільки добра зайчиха Вусами. Тепер же ми граємо за персонажа Хаджиме Хинату, який не пам'ятає свій абсолютний талант. Герої перенесені на острів для того, щоб подружитися і зібрати фрагменти втраченої Надії. Що ж може піти не так?

 

 

Danganronpa V3 : Killing Harmony

     Третя частина гри занурює нас в іншу школу, сюжетна лінія кардинально оновлюється. Якщо перші дві гри були частково між собою пов'язані, то третя ж явно виділяється. Правило гри залишається: ми граємо за ученицю Каэдэ Акамацу  "Абсолютну піаністку". Нас чекають нові загадки, персонажі, сюжетні повороти.

     Геймлей в усіх іграх схожий, але все-таки є присутніми дрібні відмінності, які дозволяють нам не скучити. Час в нашій грі ділиться на "Повсякденне життя" і "Смертельне життя". Формат гри припускає повне занурення в сюжет.

     Під час "Повсякденного життя" ми знайомимося з персонажами, вивчаємо локації. У "вільний час" можна крутити автомат за Мономонети, щоб добувати подарунки для інших персонажів гри. Подарунки допомагають будувати стосунки, розкриваючи більше інформації про героїв, дозволяють придбавати корисні "навички" спілкування. "Повсякденне життя" закінчується, коли відбувається вбивство. Гра перетікає в "Смертельне життя", починається розслідування.

 

 

     Нам належить зібрати усі докази та свідчення персонажів. Після чого починається самий заворожливий момент гри Класний суд. Персонажі, що вижили, збираються і ведуть розслідування на підставі зібраних доказів і свідчень, намагаючись зрозуміти хто скоїв злочин. Тут нам і можуть згодитися "навички", які ми збирали, покращуючи стосунки з персонажами. В цей час ігри ми повністю починаємо співпереживати персонажам, занурюючись в те, що відбувається, уважно стежимо за кожним на Класному суді. Гравець озброюється "кулями правди", щоб використати їх як аргументи в спорі. У третій частині гри додана можливість збрехати. Дискусія містить міні-ігри: в деяких треба гарненько подумати, а в інших швидко зорієнтуватися. А кожні частини міні-гри теж відрізняються, але суть одна  у кінці Класного суду вказати на вбивцю. За успішно завершений процес нам даються Мономонети, про них ми писали вище.

     Будь-яка частина цієї гри не залишить вас байдужим: різноманітні персонажі, зворушливі моменти та важкі рішення будуть вашими супутниками. Ці ігри не безглузде натиснення клавіш, а обдумування кожного кроку і зважування усіх "за і проти".  Всесвіт ігор Danganronpa налічує величезну кількість фанатів, існує також манга, аниме та інші ігри не у форматі новел-детективів. Але зараз рідко зустрінеш ігри з інтелектуальним сюжетом, а ця - одна з них.

Гарного проведення часу!

Марія Дузь

 

Популярні статті

Читати далі