Чи замислювалися ви про причину популярності мультика про жовтих чоловічків у місті Спрінгфілд? Спробуємо знайти на це питання відповідь.

 

      Америка подарувала нам чудові витвори кіномистецтва, зокрема мультсеріали. Ми завжди впізнаємо ці мультики, за їх своєрідним стилем, тематикою та жартами. Навіть якщо ви не фанат, то скоріш за все чули або бачили десь популярних героїв цих мультфільмів. Наприклад, Гомер Сімпсон є одним з найвизначніших представників попкультури. Його часто зображають на предметах, а легендарний вигук «Д’оу» внесено до словника англійської мови. Так само «колега» Бендер з мультсеріалу «Футурама» є одним з найвпізнаваніших персонажів анімаційних творів. Думаю, в дитинстві багато хто дивився і заздрив братам Фінесу і Фербу — усі хотіли бути розумними як вони та проводити літні канікули так само круто.

 

 

      Серіал «Сімпсони» є  найдовшим анімаційним серіалом в історії американського телебачення — 700 серій, які виходять з 1987 року (у цей час в СРСР активно впроваджувалась Перебудова, а  Афганська війна була вже недалеко від кінця). Журнал «Time» назвав Сімпсонів найкращим телесеріалом 20-го століття. Загалом, цей твір став поштовхом до розвитку жанру і появі таких мультиків як «Футурама», «Південний парк» та «Гріфіни».

 

Що подобається глядачам

       Однозначної відповіді немає, тому тут я викладу свою особисту думку.

  • По-перше, «Сімпсони» це не дитячий анімаційний серіал, він більше для людей старше 16 років, оскільки в цьому творі показують певні «дорослі» теми, наприклад, проблеми алкоголізму.
    Гомер Сімпсон кожного дня випиває пиво, зазвичай в улюбленому барі Мо. Загалом, головний герой веде нездоровий образ життя, через що має проблеми. Таким чином нам показують прямий причинно-наслідковий зв’язок: будеш кожного дня пити пиво, їсти «фастфуд», мало рухатися, не дотримуватися правил безпеки: доведеться шукати гроші на дорогу операцію на серці.
  • Мабуть, те, що приваблює глядачів серіалу — його простота та зрозумілість усім, оскільки образи доволі звичні та знайомі. Старший син Барт — бешкетник, хуліган. Дівчинка Ліса - розумниця, гордість школи, яка страждає синдромом відмінника. Ну і молодша Меггі - живе якимсь своїм немовлячим життям. Мама Марджорі - звичайна домогосподарка, яка «вбила» в собі усі амбіції, й лише іноді виходить за рамки своєї звичної ролі.
  • Гумор серіалу теж простий та актуальний, незалежно від того, у якій державі ви знаходитесь. Оскільки усюди можна зустріти складну та неприємну бухгалтерію, некомпетентну поліцію та людину, яка дуже сильно захоплюється попкультурою (комікси, фільми, аніме ) та не бачить нічого іншого. Важливо також те, що жарти пристосовуються до часу, під час яких їх пишуть. Сімпсони «пережили» президентство Клінтона, економічну кризу 2008 року та Ковід-19. 

      Скоріш за все, оцей гумор і робить популярними Сімпсонів та  інші американські мультсеріали. Іноді він грубий, «нижче пояса» та нетолерантний, проте все одно торкається актуальних тем.

  • Крутою фішкою мультика також є відсутність антагоніста та постійна перемога сім’ї та любові. Які б труднощі не були б, ця спрінгфілдська родина буде разом. Хоча можливо вони не завжди подають правильний приклад цим. Але не забувайте, що це всього-то художній твір, який попри все навчає нас правильним речам.
  • Ще мені подобаються гелловінські серії мультсеріалу: вони завжди цікаві, з новим сюжетом, який часто є пародією на популярні твори. Проте, я помітив що з кожним сезоном якість таких серій падає, в основному через цензуру. Якщо в перших сезонах спокійно могли показати розчленування людини, багато крові, то зараз такого немає, хелловінський гумор більш стриманий.

 

 

      Отже, особисто для мене «Сімпсони» один з найулюбленіших мультиків. Сьогодні прихильників жовтих героїв доволі багато, попри їхній поважний вік. Раніше, під час обіду я завжди дивився одну серію, це була як традиція. Думаю, що у студентів завжди знайдеться час, щоб переглянути деякі популярні мультики, які можуть підняти настрій своїм простим й зрозумілим гумором. 

 

 

Мирного неба й гарного настрою!

Максим Мороз

Популярні статті

Читати далі