У століття споживацтва нам з усіх боків нав'язують необхідність у багатьох речах. А чи насправді вони такі необхідні?

 

Полагодити чи купити?

      Що, якщо сказати, що вам зовсім не потрібен черговий гарний блокнотик або ще одна футболка, яка трохи відрізняється від тієї, що у вас уже є? І більшість речей можна просто полагодити, а не одразу бігти купувати нові?

Що менше ми споживаємо — то менше сміття залишається після нас.

 

 

      Якщо ви хоч на секунду засумнівалися в покупці певної речі — не беріть її, залиште в магазині до завтра. Інакше наступного ранку ви можете прокинутися і подумати, що воно вам і не було потрібне.

 

Знижки та спеціальні пропозиції?

      Не дивіться на знижки та спеціальні пропозиції. Навіть якщо цієї речі наступного дня там не виявиться, але вона вам дуже потрібна, пошукайте таку саму в інтернеті, вона напевно знайдеться там. Так можна вберегти себе від імпульсивних покупок, які в підсумку навіть без використання потрапляють у сміттєвий бак.

 

 

      Купуйте надійні багаторазові речі, а не купуйте щоразу точно такі ж нові. Що довше вам служить щось, то менше ви використовуватимете та споживатимете аналогічних речей. Відповідно, зменшується попит, а разом із цим скорочуватиметься і виробництво.

      Сюди можна віднести відмову від більшості пластикових упаковок, пакетів, одноразового посуду, речей побуту, для яких існують дерев'яні, металеві або інші аналоги, і ще багато чого.

 

Чи купувати багато продуктів?

      Не забуваємо про продукти. Не беріть те, що ви не зможете з'їсти. Не варто закуповуватися швидкопсувними продуктами у великих кількостях, тому що дуже велика ймовірність, що через кілька днів вони опиняться в сміттєвому баку.

 

 

      Звичайно, це зовсім не означає, що ви не повинні купувати шоколадку, якщо дуже захотілося. Тут основну роль відіграє те, що потім із цим продуктом станеться. Чи використаєте ви його за призначенням, чи вирішите відправити на звалище доживати дні з горами подібних речей і продуктів.

 

Отже, закріплюємо: 

- Не купувати те, у потребі чого ви не впевнені.

- Намагатися не використовувати одноразові пластикові речі.

- Не брати більше продуктів, ніж ви здатні спожити.

- Думайте про те, якою буде подальша доля кожної речі, що опинилася у вас.

- Зменшуючи попит, скорочуємо виробництво.

 

 

      Не потрібно відразу відмовлятися від усього. Можна поступово вводити ці думки спочатку у свою свідомість, а потім дотримуватися їх у житті.

 

Рита Казьміна

 

 

 

 

Популярні статті

Читати далі