Пропонуємо декілька простих порад, які економлять час та нерви при підготовці абітурієнта до тесту з англійської мови.

 

     Дуже добре пам'ятаю щоденну підготовку до екзаменів, заповнений графік, купа нервів та мурашки по шкірі від однієї лише думки про вступ, коли я був абітурієнтом ХНУРЕ ще менш ніж рік тому. Моєю основною проблемою було те, що я не знав як правильно структурувати свій підхід до вивчення якогось конкретного предмета. Було складно зрозуміти з чого краще почати, щоб навчання було максимально ефективним. Саме тому я вирішив поділитися з вами деякими порадами (маю надію, що корисними) та ресурсами, які неодмінно допоможуть вам у підготовці до екзамену.

 



На що звернути увагу?
      Перед тим як приступати безпосередньо до підготовки, необхідно розібратися у структурі блоку НМТ з англійської та проаналізувати завдання які там пропонують, щоб зробити акцент при підготовці на необхідні теми.

Усього тест складається з 32 завдань, а саме:
- 5 завдань з вибором однієї правильної відповіді;
- 11 завдань на встановлення відповідності;
- 16 завдань на заповнення пропусків у тексті;

      Проглянувши демонстраційний варіант НМТ, можна зрозуміти, що цьогорічний тест робить основний нахил на Reading та Use of English. Цей факт, трохи полегшить нашу підготовку, адже вам не треба буде приділяти багато часу на покращення аудіювання та письмових навичок, хоч це і неймовірно важливі аспекти мови.



З чого почати?
     Ну перш за все вам необхідно пройти демонстраційний варіант тесту, щоб побачити ваші слабкі місця та у майбутньому відстежувати прогрес. Особисто я пройшов цей тест на 29/32 балів, і можу сказати, що там немає нічого архіскладного, головне регулярно приділяти підготовці 1-2 години на день.

 



Підготовка до Reading

      Підготовка до читання, мабуть, є найпростішою частиною у підготовці до тесту.

  • Тут перед вами стоїть лише одна задача – читати якомога більше. Це можуть бути звичайні статті в інтернеті, ваша улюблена книжка, новини – все що завгодно, аби тільки вам це подобалося.
  • Важливо не лише читати т
  • Також слід пройти тести ЗНО за минулі роки, адже там є сотні завдань як з Reading,так і з Use of English, на яких можна «набити руку».
  • Якщо у процесі проходження тестів у вас будуть виникати запитання щодо виконання деяких завдань, то можна з легкістю знайти на ютубі детальні розбори з поясненнями усіх сесій ЗНО.

 

Підготовка до Use of English
      Частина з використанням мови для багатьох є найскладнішою. І я з цим повністю погоджуюся, адже там треба застосовувати не лише вміння точного перекладу, а і використання правильних мовних конструкцій у різних випадках. Але не слід панікувати, достатня кількість практики дозволить вам з легкістю зробити всі завдання. Про яку практику йде мова?

  • Та навіть звичайне читання книжки може вам допомогти, бо під час цього процесу ви будете звикати до побудови речень, використання тих чи інших слів та будете вже інтуїтивно обирати правильні відповіді.
  • Також можу порадити вам неймовірно корисну платформу test-english.

    На ній зібрано багато завдань на Use of English, розбитих по рівнях володіння мовою. Після проходження тесту, ви зможете автоматично побачити правильні відповіді та прочитати фідбек з детальним поясненням кожного завдання.

  • Ну і, звичайно, не слід забувати про величезну кількість відеоуроків які ви зможете знайти на ютубі.
    Основна сесія НМТ наближається з кожним днем, тож починайте готуватися вже зараз. Грамотне комбінування усіх порад, допоможе вам скласти екзамен на найвищий бал та доєднатися до сім’ї Першого серед Кращих!

      Основна сесія НМТ наближається з кожним днем, тож починайте готуватися вже зараз. Грамотне комбінування усіх порад, допоможе вам скласти іспит на найвищий бал та доєднатися до сім’ї Першого серед Кращих!


Бажаю успіхів!

Дацюк Георгій

 

Популярні статті

Читати далі