Вже розпочалася основна сесія НМТ. Щоб зробити процес вступу якомога простішим і зрозумілішим, пропонуємо корисну інформацію для абітурієнтів 2024.
      Від отримання результатів до подання заяв, від пошуку інформації про спеціальності до визначення прохідних балів — ми розповімо вам усе коротко і зрозуміло.

 

Дати тестування

      НМТ 2024 включає дві сесії: основну та додаткову. Основна сесія вже відбувається з 14 травня по 25 червня. Для тих, хто не зміг взяти участь в основній сесії через хворобу чи інші особисті причини, передбачена додаткова сесія, яка триватиме з 11 по 19 липня.

 

Коли бали з результатами НМТ з'являться в особистому кабінеті?
      Після виконання завдань ви одразу побачите свої тестові бали. Ви можете для себе перевести ці бали у шкалу 100-200 балів завдяки таблиці переведення балів, але це ще не буде вашим офіційним результатом. Для отримання повної інформації про свої конкурсні бали, вам буде потрібно зачекати на офіційний результат, що з'явиться у вашому особистому кабінеті вступника (це там, де ви реєструвалися та дізнавалися свою дату на НМТ).

Для основної сесії результати з'являться до 2 липня. Учасники додаткової сесії зможуть побачити свої результати до 26 липня.

 

 

Як і з якого числа можна увійти в особистий кабінет вступника?
      Після того як вам стали відомі ваші бали, можна починати етап підготовки до вступу. Для вступу до закладів вищої освіти вам потрібно буде подати заяву онлайн через особистий електронний кабінет вступника. Реєстрація електронних кабінетів почнеться з 1 липня 2024 року.

- Щоб відкрити електронний кабінет, вам знадобиться адреса електронної пошти, яку ви вкажете під час реєстрації.

- Після введення адреси електронної пошти вам надійде лист для активації доступу до електронного кабінету.

      Під час реєстрації важливо не використовувати електронні адреси заблокованих в Україні сервісів. Крім того, вам знадобиться один із сертифікатів ЗНО або НМТ, яке ви можете завантажити з кабінету вступника, а також свідоцтво про повну загальну середню освіту.  

 

 

Як ознайомитеся зі спеціальностями ХНУРЕ?

      Тепер ми приходимо до принадливих речей, пов'язаних безпосередньо з нашим університетом. Харківський національний університет радіоелектроніки пропонує широкий вибір спеціальностей, які можуть зацікавити вас. Щоб ознайомитися з повним переліком спеціальностей, відвідайте сторінку спеціальностей на сайті ХНУРЕ.

      Тут ви знайдете всебічну інформацію про кожну спеціальність, включаючи опис програм, коефіцієнти, перелік необхідних документів, а також вимоги до вступників. Ця інформація допоможе вам зробити усвідомлений вибір і підготуватися до вступу на бажану спеціальність.

 

Що робити з коефіцієнтами і як порахувати свій конкурсний бал?
      Переходимо до коефіцієнтів. Оскільки ми тільки що про них згадали, варто детальніше пояснити, що це таке, тому що це не легка тема. Коефіцієнт — це показник, на який перемножуються бали результатів НМТ кожного з предметів, що допомагає визначити конкурсний бал під час вступу. 

Конкурсний бал — це значення, яке буде безпосередньо враховуватися під час подачі заяв до університетів, що прирівнює всіх вступників до однакових умов. Це означає, що незалежно від обставин, всі абітурієнти матимуть рівні можливості під час вступу.

Якщо бажаєте найдетальніше познайомитися з цим розрахунком, то докладну інструкцію можна знайти у статті

Абітурієнт 2024: розраховуємо конкурсний бал.

Докладну інформацію про коефіцієнти 2024 року можна знайти за посиланням.

 

Як оцінити шанси на вступ? 

      Коли ми вже нарешті порахували наш конкурсний бал і вибрали спеціальність, на яку хочемо вступити, потрібно подивитися, чи проходимо ми взагалі на неї. У цьому нам допоможе порівняння свого бала з прохідним балом минулого року. Це можна зробити за допомогою функції в кабінеті вступника за посиланням. Особливу роль це відіграє, коли потрібно буде подавати заявки в університети за пріоритетом. 

      Важливо правильно оцінити свої можливості, щоб зробити обґрунтований вибір спеціальностей і підвищити свої шанси на вступ за бюджетом або контрактом.  

      Так само хочу вам порекомендувати сайт, який під час подачі заяв буде вам показувати, на якій позиції в рейтингу ви перебуваєте, і шанс проходження на бюджет або ж на контракт.  

 

 

      У майбутньому вам потрібно буде написати мотиваційний лист, і про це ще вийде стаття, що ознайомить вас з важливою інформацією та термінами, з якими стикається кожен абітурієнт.

      Між іншим, про те що писати й що не писати у мотиваційному листі можна вже прочитати у статті Мотиваційний лист абітурієнта: що, чому та як.

 

      Я впевнений, що з гарною підготовкою й із ретельно зібраною інформацією ви зможете досягти своїх цілей, і вступити до бажаного університету. Не бійтеся ставити запитання та шукати додаткову інформацію — це допоможе вам зробити правильний вибір і досягти найкращих результатів. 

 

Успіхів!

Гребенюк Артем

 

Популярні статті

Читати далі