Чи бувало таке, що засинали на парах чи відволікалися від лекції, як кажуть «у ході подій»? Здебільшого студенти розв'язують такі проблеми одним чарівним напоєм. Але чи ти знаєш, що є багато чудодійних засобів, здатних його замінити. Ні? Тоді ця стаття для тебе. 

 

      Кілька дружніх порад ще нікому не завадили. Отже, починаємо.

  1. Я чую навіть від своїх однокурсників, що баночка бадьорого еліксиру — ось розв'язання проблеми. Тому перше, що хочеться відзначити, що замінник «енергетику» — це холодна вода. Вплив контрастного душу на організм швидкий й приводить його в бадьорий стан. Чи не пробували? Часто працює не гірше за каву.

 

 

 

  1. Частка лимона та 1 чайна ложка зеленого чаю — це такий собі лайт-варіант для бадьорості вранці, якщо ваш графік не був глобально збитий. 

 

 

  1. Додайте у свою ранкову каву дрібку кориці, і отримайте не тільки смачну, а й у рази більш бадьору суміш: кориця, по-перше, компенсує кофеїновий «удар», а, по-друге, має дію, що тонізує організм.

 

 

 

  1. Візьміть 5 стебел селери, 2 яблучка, 3 морквини та подрібніть їх на блендері. Після додайте 1 ст. ложка меду, 1 ст. ложка свіжого соку лимона, 0,5 ч. ложок імбиру та 0,5 ч. ложок кориці. Підбадьорливий напій готовий!

 

 

 

  1. 20-25 хвилин настояти в окропі натертий на тертці корінь імбиру (3-4 см), а потім додати сюди ж сік лимона і трохи меду. Заряд імбирної бадьорості добре допоможе вам почати розуміти.

 

 

 

  1. Настоянка елеутерококу. Звучить, як щось страшне, але насправді цілком невинний засіб. Підвищує загальний стан організму, стійкість, працездатність. Але врахуйте, що після нього краще не сідає за кермо, а також може спричинити безсоння.

 

  1. Бурштинова кислота – це внутрішньоклітинний енергетик. При тривалому стресі, надмірній втомі та тривалих навантаженнях приймати 1 таблетку 2 рази на день. Якщо потрібний тимчасовий приплив енергії – 1 таблетку за пів години до очікуваного навантаження. Протипоказань не має (Довіряй, але перевіряй).

 

 

 

      Як ви побачили, є ще й аптечні препарати, які могли б природним шляхом замінити злощасні енергетики. Але тут варто наголосити: навіть якщо ліки не мають набору жахливих побічних ефектів, вони залишаються ліками, так що краще перевірте, чи можна їх вживати саме вам. Хоча, назріває питання:«Ви читали протипоказання та перелік побічних ефектів енергетиків?»  Ні? Ну, це вже зовсім інша історія.

 

Стефані Огу

 

 

Популярні статті

Читати далі