Що робити, якщо ви «не схопили інформацію на льоту» на лекції з вищої математики? Як засвоїти знання і отримати навички розв'язання задач? У цій статті ми ділимося лайфхаками про те, як подружитися з цією дисципліною. 

 

Наш найкращий друг — це практика

     Вища математика для засвоєння теорії вимагає виділення достатнього часу для практики. Чим більше ми практикуємо, тим краще. Вивчити цю дисципліну по-іншому просто неможливо. Після того, як в університеті було проведено практичне заняття, першим кроком є перевірка ваших знань.

- Відкриваємо підручник і переглядаємо теорію, щоб побачити, чи все зрозуміло.

- Розв'язуємо самостійно невелику частину домашнього завдання. Якщо немає проблем з розв'язанням задач, саме час звернути увагу на швидкість виконання завдань! Регулярно тримайте свої знання і навички "у формі". Якщо ви можете зробити більше, зробіть більше. На тестуванні та іспиті це допоможе вам почувати себе впевнено!

 

Читаємо підручник

     Існує величезна кількість підручників з вищої математики. На чому спинити свій вибір, якщо ви обмежені в часі, щоб прочитати багато гідних книг з вищої математики? Зосередьтеся на визначеному підручнику для вашого курсу, який вам запропонували в університеті, щоб навчитися аналізувати приклади та завдання, з якими ви можете зіткнутися на контрольних тестуваннях.

 

Рятівне коло – канали на YouTube

     Якщо ви не зрозуміли лекцію, а на практиці не зрозуміло насправді все або якийсь хитрий метод вирішення — не хвилюйтеся! На допомогу прийде корисне відео.

 

- Відеокурси DA VINCI

     Цей канал не раз допомагав мені в таких обставинах. Відео з темами з вищої математики поділяються на плейлисти. Вони пояснюють все дуже просто і швидко на прикладах. На лекціях можна заплутатися у великих обсягах матеріалу, а ці «хлопці з курсу» допоможуть структурувати інформацію в голові.

 

 

- Канал Бориса Трушина

     З цим відеоканалом варто познайомитися. Хоча у нього не так багато матеріалу з вищої математики, але для хитрих методів і пояснень теорії, яких, мабуть, не вистачило в школі — вам сюди.

 

 

- Сергій Куць

Канал, до якого я також часто-густо звертаюсь. Відео не поділяються на плейлисти, але ви швидко зможете знайти цікаву тему, адже канал присвячений виключно математиці.

 

 

Ресурси самотестування

     Не всі калькулятори можуть перевірити складний приклад, який вас цікавить. Так що ж робити?

 

- PhotoMath 

     Цей програмний додаток не тільки помічник у школі, він допомагає студентам в університеті. Його бонусом є те, що ви можете дізнатися відповідь дуже швидко, якщо ви знаєте можливості цього додатка. За допомогою PhotoMath легко знайти матричні детермінанти, межі функцій, похідні, інтеграли тощо. Якщо ви вводите занадто складний вираз — програма може його не прийняти. У цьому випадку спробуйте зробити заміну і ввести один і той же вираз з меншою кількістю змінних.

 

 

- OnlineMSchool

     Канал поширений серед користувачів, бо має онлайн-калькулятори для різних розділів, включаючи вищу математику. Тут вже можна розв'язати матричні рівняння і побачити проміжні результати. Також включені векторна алгебра, аналітична геометрія, межі, похідні та інтеграли. При введенні даних у відповідний калькулятор можна отримати не тільки результат, але і покрокове рішення. Дуже зручно, що все це є на одному сайті.

 

 

 

 

 

 

     Для більш ретельної і складної перевірки розв'язання  завдань з вищої математики підійде програма Mathcad або її аналоги. Головне не шкодувати час на опановування вищою математикою, і тоді вона стане вашим улюбленим другом.

 

Бажаємо вам успіху у підкоренні вищої математики!

Марія Дузь

 

 

Популярні статті

Читати далі