Зимові свята часто здаються чимось особливим — сніг гарно блищить на сонці, різдвяні пісні заповнюють вулиці, атмосфера свята вітає в повітрі, і хочеться вірити в дива та чари. Але не завжди такий настрій пригадує прибути до нас вчасно. Можливо, фільми цієї статті допоможуть поквапити його?

 

 

Що важливо у святкових фільмах?

     Свята — це в основному час веселощів і відпочинку, і нехай іноді, як, наприклад, в Хелловін, хочеться полоскотати собі нерви  трилерами, все ж у дні зимових урочистостей більшість людей віддає перевагу веселим, душевним картинам, які навіть не завжди пов'язані з поточними святами. Це відбувається, тому що в дитинстві ця пора року багатьом здається незвичайною, наповненою дивами й сповненими бажаннями. І тому головне у підготовлених для новорічної пори стрічках — це казкова, чарівна атмосфера, що розбавляється невинним, але смішним гумором, добрим сюжетом із приємними персонажами та запаморочливими пригодами.

 

 

Потяг, Північний полюс та дзвіночок

     В дитинстві майже кожен мріяв з'їздити на Північний плюс, подивитися на чарівні сани, що облітають всю планету за одну ніч, стати свідком виготовлення ельфами або Снігуронькою іграшок, і, найголовніше, знайти Діда Мороза/Санта Клауса та переконатися, що тобі подарують саме те, що ти замовив після цілого року гарної поведінки:). «Полярний Експрес», фільм 2004 року, виконує ці мрії. Попри погану, за сучасними мірками, анімацію, цей мультфільм зміг стати одним із прикладів різдвяної класики.При його перегляді вам випаде шанс покататися на чарівному експресі, зустрітися із загадковим привидом, таємно дослідити фабрику іграшок ельфів зсередини і навіть зустріти самого Санта Клауса! Так, цей фільм призначений для дітей, але зачаровує краєвидами і, найголовніше, дарує атмосферу справжньої казки.

 

 

Ти, Я — Ми

     Стрічка 1995-го року «Двоє: Я та моя тінь» давно сподобалася багатьом глядачам своїм чарівним дотепним виконанням і досі транслюється на телебаченні у святкові сезони. Правда, що дана картина ніяк не пов'язана із зимовою порою, проте все ж таки це добрий, цікавий, сімейний фільм, що за виконанням перевершує багато сучасних стрічок зі схожим задумом, який завжди розважить і розслабить, порадує та розсмішить, і саме цим пробудить святковий настрій. 

 

 

Безсмертна Класика

     Напередодні різдвяних свят, величезна сім'я готується до поїздки в Європу і поспіхом забуває свого молодшого сина одного вдома, але саме він запобігає пограбуванню і стає справжнім жахом для невдачливих злодіїв. Зрозуміло, шедевральна комедія 1990-го року «Один Дома», як і його друга частина, не могли не потрапити до цього списку. Дана картина стала справжньою класикою різдвяного періоду, і якщо вам належить подивитися її вперше — я вам дуже заздрю​​:), адже фільм переповнений іскрометним гумором, що діє завдяки акторській грі, і схожий на справжню казку (у чому допомагає як іронічний сюжет, так і музичний супровід та красиво показана мораль).

 

 

     Зрозуміло, поняття про свята у всіх різне, і перелічені картини можуть не всіх вразити. Я пропоную вам, нашим дорогим читачам, допомогти нам розширити спектр святкових фільмів, написавши в коментарях, що ви любите дивитися в новорічну та різдвяну пору

     Бажаю вам усім удачі та всього найприємнішого та чарівного у святкові дні!

 

Олександра Іванова

 

 

Популярні статті

Читати далі