У когось сесія вже закінчилась, когось вона тільки чекає, але відпочивати й переглядати український медіапростір ми не забуваємо. Тому пропоную вам власну добірку YouTube каналів українською мовою, яка може вас зацікавити.

 

      Українські ютуб-блоги існують вже давно і їх неймовірно багато: вони розповідають про культуру, історію, політику, кіно, існують навіть дитячі ютуб-канали, де діти розповідають про іграшки. Зараз дуже важливо підтримувати національний контент, тим паче він цікавий.

 

1. Клятий раціоналіст

      Ось той автор Артем Албул, який у простій формі розвінчує псевдонаукові міфи, розповідає про дивні наукові речі. Наприклад, тут ви дізнаєтесь про спалахи мавпячої віспи, синдром самозванця та чому у вас поганий сон (і це не тільки через сесію). «Клятий раціоналіст» займається пропагандою здорового глузду, раціонального мислення та, якоюсь мірою, скептицизм.

 

 

2. Tokar.ua

      А це канал засновника української Вікіпедії Назара Токаря, тому він точно заслуговує вашої уваги. Неординарні розповіді Назара про науку просто захоплюють. Тут ви знайдете і відео з історії, і з техніки, і розбір «дерев’яних» російських процесорів, а також ефіри з крутими людьми на різну тематику.

 

 

3.  імені Т.Г. Шевченка

      Ведучі цього каналу — Брати Капранови, українські письменники, видавці, публіцисти, громадські діячі. Ось де можна побачити унікальні відеоролики з різноманітних аспектів української історії — державній мові, теоріям появи української нації й навіть українському внескові у появу польової кухні.

      До речі, на каналі розміщені рідкісні відео на тему історії України (УПА, ОУН, Козаки, Прапор, Герб, Гімн, Бандера, Шухевич, Міхновський, Сірко, Шевченко)

 

 

      Одним словом, якщо тебе цікавить історія  України за 10 хвилин, чумаки й навіщо їм стільки солі, Коляда, Різдво і чому українці їх святкують — на каналі братів Капранових знайдеш багато оригінальної інформації.

 

4. Історія для дорослих

      Чи був cталін геєм? Хто такий В’ячеслав Чорновіл та хто його вбив? Та чому Угорщина не любить Україну? Відповіді на ці питання саме у цьому каналі. Тут не має цензури, а автори не соромляться розповідати про незвичайні речі, ще й роблять це доступною та цікавою мовою.

 

 

5. Ukraїner

      Актуальні розповіді про нашу державу зсередини. Можна знайти відео про культуру України, різні міста і громади. Але зараз автори каналу розповідають про населені пункти в умовах війни. Наприклад, як Чернігів чинив опір війні. А також про меми, які стали популярними у такий складний час.

 

 

6. Загін Кіноманів

      Молодий актор вирішив створити власний ютуб-канал про українське та зарубіжне кіно, але згодом це вилилось у щось більше. Тепер там не тільки розбори фільмів, а й ефіри з сучасними інфлюенсерами, розбір сучасних подій та цікавих осіб тощо. Віталій Гордієнко, автор блогу «Загін кіноманів», у неординарний спосіб розповідає про усі ці речі. Наразі це один з найпопулярніших каналів на українському Ютубі.

 

 

7. Geek Journal

      Ще один незвичайний блог про кіно від Тайлера Андерсона. Тут розповідають і про аніме «Атака титанів», і гумористична рубрика «Новини з ДНА», а також розбори й цікаві факти культових фільмів, наприклад «Гаррі Поттер», «Матриця», «Сам удома» тощо. До речі, автор мав конфлікт з українським телеканалом «1+1», останні намагалися заблокувати його, навіть підключали юристів. Чим це усе закінчилося можете переглянути на сторінці цього ютуб-каналу.

 

 

      Як бачити, в українському Ютубу є що подивитися, й це доволі не повний перелік наших блогів, їх велика кількість. Досліджуйте український сегмент Інтернету, споживайте краще!

 

Приємного перегляду!

Максим Мороз

 

  

Популярні статті

Читати далі