Ваше серце б’ється в ритм барабанів або ви просто любите звуки гітари? Добірка рок-гуртів до вашої уваги.

 

Рок родоначальник багатьох жанрів та піджанрів, тому тут буде все від гаражного року до металу.

 

Карна «Ватра»

Гурт родом з Івано-Франківська, що зародився у 1997 і продовжує своє існування дотепер. Звучання відточене роками, цей фолькрок (етнорок) неможливо назвати шароварщиною. Вони ж придумали власне визначення жанру «гуцул-метал». Їхні пісні дух музики в татовій машині, або літнього рок-фестивалю.

 

 

Epolets «Море»

Рок-гурт, що був створений 2012 року в Одесі.Epolets вважають свою музику суміщу диско 70-х, хард-рок 80-х, гранж 90-х. Перший повністю україномовний альбом під назвою «Діти моря» вийшов у 2017 році, назва на мою думку є доволі символічною. Наразі хлопці активно розвиваються та їдуть в тур, щоб зібрати на 10 STARLINK для ЗСУ.

 

Жадан і Собаки «Автозак»

Один з найпопулярніших українських рок-гуртів (за іншими джерелами ска-панк гурт) серед молоді було засновано в Харкові. Це музичний проєкт має цікаву історію, а одним з вокалістів є Сергій Жадан. Вони провокаційні, відверті та глибокі. До прикладу, події в Харкові описуються в пісні Метро, якщо вам не до смаку стиль виконання, то раджу просто прочитати текст як вірш.

 

Лінія Маннергейма «Міста»

Ще один рок-гурт із Харкова, який виник 2017 року. І тут не без Жадана він є фронтменом гурту. У цьому проєкті всі тексти є сенсовими, але не провокаційними, скоріше відвертими. За відчуттями ця музика складніша і важча, проте рекомендую слухати їх цілими альбомами, оскільки пісні в них пов’язані між собою.

 

ТИМПАЧЕ «Птахи»

Київський гурт заснований у 2015 році, грає альтернативний рок з нотками гранжу. Мають 6 синглів та 2 студійних альбоми, тож вам точно буде що послухати. Дуже жвава, драйвова музика, що підіймає настрій і вражає своєю якістю.

 

Димна Суміш «Кожної весни»

Гурт, що зародився в Чернігові у 1998 році й остаточно припинив свою діяльність у 2018 році. За цей час було записано 4 студійних альбоми, а останній з них був записаний під час одного з художніх перформансів разом із бандуристом Романом Гриньківим. Своїми текстами доносять життєві цінності, виступають проти насильства, вживання наркотиків та алкоголю.

 

 

Motanka — «Ворог»

Український метал-гурт, що утворився у 2015 році в Луцьку. Під час створення своєї музики вони використовують етнічні інструменти: цимбалів та окарин. А у 2019-му гурт отримав нагороду Best Ukrainian Metal Act.

І традиційно для вашої зручності сформовані плейлисти в Spotify і на Youtube, які ви знайдете за посиланням на нашому сайті або в телеграм каналі I.NURE.

 

Цехмістренко Катерина

 

 

 

 

 

 

 

Популярні статті

Читати далі